Την ενόχλησή του εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αιφνιδιαστική ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ.

Μητσοτάκης: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και αποκατάσταση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ», προσθέτει, και συνεχίζει:

«Όποιος πιστεύει στην ορθότητα των θέσεών του, δεν φοβάται την αντιπαράθεση»

«Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.»

«Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων», καταλήγει.

Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Το ραντεβού Μητσοτάκη – Σούνακ ήταν προγραμματισμένο για αύριο Τρίτη, στις 12:30 στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Κυβερνητικές πηγές συνέδεαν ευθέως τον λόγο ακύρωσης της συμφωνημένης συνάντησης με τις θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη διεκδίκηση της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Δηλαδή με ενόχληση του Βρετανού πρωθυπουργού για τις θέσεις της Ελλάδας.

Αρμόδιες πηγες σχολιάζουν ότι η ελληνική πλευρά δεν θα πάψει να διατυπώνει τα επιχειρήματα της. Ανέφεραν μάλιστα με νόημα ότι η πολιτιστική διπλωματία – συζητήσεις και διαπραγματεύσεις –  γίνονται με το Βρετανικό Μουσείο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ ο Ρίσι Σούνακ επιμένει ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι το «σωστό μέρος» για να παραμείνουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, με τον εκπρόσωπό του να αναφέρει ότι «έχουμε μια πάγια θέση» και πως «ανήκουν νόμιμα στους διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση