Η πλειοψηφία των Βρετανών υποστηρίζει την επανένταξη στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρόλο που αυτό θα σήμαινε την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων από το μπλοκ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο περιορισμός της μετανάστευσης ήταν ένας βασικός λόγος που οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016.

Βρετανία: Πώς το Brexit «μπλοκάρει» την είσοδο Ευρωπαίων – Τους γυρίζουν πίσω στα σύνορα

Τους τελευταίους μήνες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειονότητα των ανθρώπων πιστεύει τώρα ότι το Brexit ήταν τώρα ένα λάθος και η έρευνα της Τετάρτης έρχεται λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι η ετήσια καθαρή μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε σε υψηλό ρεκόρ πέρυσι – υπερδιπλάσιο από το νούμερο που καταγράφηκε το έτος πριν από την ψηφοφορία για το Brexit.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του YouGov το 57% των Βρετανών θα υποστήριζε τώρα την ένταξη στην ενιαία αγορά, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε την επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων, μια πολιτική που οδήγησε εκατομμύρια οικογένειες και εργαζομένους να μετακομίσουν στη Βρετανία κατά τη διάρκεια της ένταξης της χώρας.

Ένας στους πέντε ανθρώπους ήταν αντίθετος.

Πολιτικές ομάδες

Το ποσοστό υποστήριξης για την ένταξη στην ενιαία αγορά, η οποία εγγυάται επίσης την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και υπηρεσιών, διαφέρει μεταξύ των πολιτικών ομάδων.

Για εκείνους τους ερωτηθέντες που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και που θα υποστήριζαν το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στις αυριανές εκλογές, το 53% υποστηρίζει την ένταξη στην ενιαία αγορά, ενώ το 31% είναι αντίθετο.

Για όσους ψήφισαν υπέρ του Brexit και σκοπεύουν να ψηφίσουν τους κυβερνώντες Συντηρητικούς, μόνο το 29% θα υποστήριζε την επιστροφή στην ενιαία αγορά, με το 54% να είναι αντίθετο.

Το Εργατικό Κόμμα, το οποίο πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες εκλογές σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει υποσχεθεί να βελτιώσει τις εμπορικές σχέσεις της χώρας με το μπλοκ, αλλά ο ηγέτης Keir Starmer είπε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή στην ενιαία αγορά.

Σε γενικές γραμμές, η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 72% των Βρετανών θέλει η χώρα να έχει στενότερους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή