Στις 30 Νοεμβρίου 2023 λήγει οριστικά η προθεσμία εξόφλησης της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς του έτους 2022 στον ΕΛΓΑ. Από την προθεσμία αυτή, εκτός θα μείνουν οι αγρότες, που βρίσκονται στις περιοχές, που επλήγησαν φέτος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για τους οποίους θα λήξει στο τέλος του χρόνου, στις 31/12/2023.

Δείτε την σχετική απόφαση ΕΔΩ

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση, κατά την οποία οι αγρότες δεν θα εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, δεν θα μπορούν να λάβουν αποζημιώσεις για οποιαδήποτε ζημία έχουν υποστεί στις καλλιέργειές τους κατά το έτος 2023.

ΕΛΓΑ: Πληρωμές ύψους 28 εκατ. ευρώ -Οι δικαιούχοι

Οφειλές 70 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ στις 22 Νοεμβρίου 2023, τα έσοδα του Οργανισμού από την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά για το έτος αυτό δεν υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο ΕΛΓΑ, οι αγρότες, ο οποίοι ασφαλίζουν τις καλλιέργειές τους στον Οργανισμό, μόνο κατά την τελευταία τριετία, οφείλουν 70 εκατ. ευρώ.

«Η οφειλή αυτή αφενός εμποδίζει τον ΕΛΓΑ να ανταποκρίνεται με την ταχύτητα, την οποία επιθυμεί η διοίκηση και οι παραγωγοί, στην καταβολή των αποζημιώσεων αφετέρου εμποδίζει και τους ίδιους τους παραγωγούς να λαμβάνουν τις αποζημιώσεις τους, όταν οφείλουν την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά του προηγούμενου έτους», εξηγεί ο Οργανισμός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO