Οι ζώντες δεν θα απολαύσουμε τον κόσμο που προσπάθησε να μας δημιουργήσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης που σε όποιο υπουργείο και αν πάει θα τον στοιχειώνουν οι επιτυχίες σε αυτό της ψηφιακής αλλαγής.

 Δεν πρόκειται για δικά του ψηφιακο-επικοινωνιακά δημιουργήματα, αλλά για το θέμα του: «τεχνολογίες και εξυπηρέτηση του πολίτη». Τηλεφωνείς, ας πούμε, στις 2 Οκτωβρίου, στην «24ωρη γραμμή επικοινωνίας» του Δήμου Αθηναίων –όχι στον τετραψήφιο που δεν ξέρεις πόσα θα χρεώσει ο ευρωφονιάς πάροχος, στο σταθερό– και σου απαντούν αυτοστιγμεί· τα χάνεις, απογειώνεσαι υπερήφανος: «μα πώς κατάλαβαν ότι είμαι εγώ και μου απαντούν αμέσως;». Από τα σύννεφα που βρίσκεσαι, εξηγείς: οδός τάδε, αριθμός δείνα, μπήκαν ρολά και πινακίδες «απαγορεύεται η στάθμευση», πρώην κατάστημα έγινε ιδιωτικό πάρκιν – έχουν άδεια;

Δύο μήνες μετά, έχεις προσγειωθεί ανωμάλως. Η Δημοτική Αστυνομία απεφάνθη πως δεν υπάρχει κατάληψη δημοσίου χώρου και δεν την αφορά το ζήτημα. Πρόκειται για «αλλαγή χρήσης», αρμοδιότητα της «Διεύθυνσης Δόμησης» – η οποία, σιωπώσα ενάμιση μήνα τώρα, σε έκανε να καταλάβεις πως 201 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη επανάσταση του «ρουμ μιλέτ»  είσαι ραγιάς του μπέη Κωνσταντίνου Μπακογιάννη – α, και η άμεση ανταπόκριση στο τηλεφώνημα οφείλεται σε ιδιωτική εταιρεία η οποία προσφέρει τηλεφωνικές υπηρεσίες στο δήμο. Άχρηστο out-sourcing, αφού το in παραμένει τέλμα.

Προσπαθούν τα αμαρτωλά ΕΛΤΑ να διασωθούν, έκαναν ΕΛΤΑ- courier. Παραδόθηκε δέμα στις 13 Νοεμβρίου στην επαρχία, έφθασε στην Αθήνα 14, έμεινε 10 ημέρες στους Αμπελόκηπους, πέρασαν να το παραδώσουν (Παρασκευή, 20:05 το βράδυ) δεν μας βρήκαν, έλεγε το μήνυμα που έστειλαν.  4 Δεκεμβρίου σήμερα που γράφω, πάντα εξαφανισμένοι, δεν απαντούν στο τηλέφωνο που άφησαν για «νέα ημερομηνία παράδοσης», τα κεντρικά των ΕΛΤΑ σου δίνουν κινητό τηλέφωνο να καλέσεις εσύ, δεν επεμβαίνουν αυτά –  ούτε αυτό απαντά, ανόητε ραγιά του Γρηγορίου Σκλήκα, international business leader and senior business advisor, biker, technology-addict που έχει για μότο του unfold the future!

Ονειρεύομαι λοιπόν την ημέρα που o Πιερρακάκης του μέλλοντος μας θα συνδέσει drone με τα τηλέφωνα. Θα πετάνε να ελέγξουν αν υπάρχουν παραβάσεις, θα διαβάζουν νόμους και διατάγματα και θα ξηλώνουν παράνομες πινακίδες (ή θα σου απαντούν «αγάπα τον πλησίον σου») και θα μεταφέρουν δέματα στους παραλήπτες, χωρίς τη διαμεσολάβηση, δημάρχων CEO, γραφειοκρατών βυθισμένων στην ιεροτελεστία του φραπέ και χαμένων από τον κόσμο.

Ποια υποδούλωση στους υπολογιστές και αηδίες – μόνο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας απελευθερώσει από την κακία του ανθρώπινου νου.

Με τι ασχολείσαι … στην Ουκρανία και τη Γάζα σκοτώνονται… Σωστό, ας είμαστε υπόχρεοι στους αυθέντες μας που τουλάχιστον δεν κάνουν πολέμους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion