Αύξηση κατά 0,3% σημείωσε η Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου τον μήνα Οκτώβριο 2023, σε σύγκριση με την αντίστοιχη Δύναμη του Οκτωβρίου 2022, ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2002 με το 2021 το πρόσημα ήταν αρνητικό και διαμοφώθηκε στο -0,8% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ακόμη, η Ολική Χωρητικότητα του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, παρουσίασε μείωση κατά 2,5% τον μήνα Οκτώβριο 2023 σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα Οκτωβρίου 2022. Μείωση κατά 1,8% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Οκτωβρίου 2022 προς τον Οκτώβριο 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων της παγκόσμιας ναυτιλίας, την οποία επιμελείτεαι η Lloyd’s List, συμμετέχουν 14 προσωπικότητες που εκπροσωπούν την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα. Στην εφετινή λίστα «One Hundred People» για μια ακόμη χρονιά οι Έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται ψηλά στη λίστα, ξεχωρίζει όμως η σημαντική άνοδος, κατά 19 θέσεις, του Βαγγέλη Μαρινάκη που βρέθηκε στην 22 θέση της σχετικής κατάταξης.

Για φέτος, στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται o Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) και ειδικότερα οι χώρες Κίνα, Βραζιλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Νησιά Μάρσαλ, Γερμανία και Δανία οι οποίες όπως εκτιμά η Lloyd’s List, έχουν την επαρκή επιρροή για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του ΙΜΟ για την πράσινη μετάβαση. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι Vincent Clerc διευθύνων σύμβουλος της AP Moller Maersk και ο Robert Uggla πρόεδρος της AP Moller Holding.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Απόντε που ελέγχει την MSC και στην τέταρτη οι Wan Min και Miao Jianmin των China Cosco Shipping και China Merchants Group.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει μια τριάδα εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι κυρίες Magda Kopczynska και Φωτεινή Ιωαννίδου και ο Frans Timmermans.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία