Σε τέσσερις μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης εκτιμά η Bank of America ότι θα προχωρήσει η Federal Reserve μέσα στο 2024 ξεκινώντας από το Μάρτιο.

Η τράπεζα αναθέωρησε το ύψος των μειώσεων των επιτοκίων από 75 μονάδες βάσης σε 100 μονάδες βάσης. Εκτιμά ότι θα ανακοινώσει τις μειώσεις στις συνεδριάσεις του Μαρτίου, του Ιουνίου, του Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Παρίσι: 5ο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο παγκοσμίως

Επιπλέον αναθώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας εκτιμώντας ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα οδηγήσουν σε αύξησυ του ΑΕπ στο 1,2% σε τριμηναία βάση κατά μέσο όρο.

«Τα εισερχόμενα στοιχεία σηματοδοτούν ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να απολαμβάνει ταυτόχρονα τόσο μια ήπια ανάπτυξη όσο και αποπληθωρισμό», δήλωσε ο οικονομολόγος της BofA στις ΗΠΑ, Μάικλ Γκάπεν.

Η περιστερίσια στροφή της Fed στη συνεδρίαση πολιτικής του Δεκεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω προώθηση του χρονοδιαγράμματος της πρώτης μείωσης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, πρόσθεσε.

Μια σειρά από χρηματιστηριακές εταιρείες της Wall Street αναθεώρησαν την περασμένη εβδομάδα τις προσδοκίες τους σχετικά με τον χρόνο της πρώτης μείωσης των επιτοκίων, μετά την συνέντευξη Τύπου όπου ο πρόεδρος της Fed, Tζερόμ Πάουελ, σηματοδότησε το τέλος του κύκλου σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή