Δύο εκρήξεις που προκλήθηκαν από «τρομοκρατικές επιθέσεις» σκότωσαν περισσότερους από 70 ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς σε τελετή στο Ιράν για τη μνήμη του ανώτατου διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί που σκοτώθηκε σε επίθεση με αμερικανικό drone το 2020, δήλωσαν Ιρανοί αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν έκανε λόγο για δύο διαδοχικές εκρήξεις κατά τη διάρκεια μιας επετειακής εκδήλωσης στο νεκροταφείο όπου βρίσκεται ο τάφος του Σουλεϊμανί στη νοτιοανατολική πόλη Κερμάν.

«Οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τρομοκρατικές επιθέσεις», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τοπικό αξιωματούχο στην επαρχία Κερμάν. Ο Babak Yektaparast, εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Ιράν, αναφέρθηκε αργότερα ότι 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 170 τραυματίστηκαν.

Το ημιεπίσημο Nournews είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «πολλές φιάλες αερίου» εξερράγησαν στον δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο».

Η κρατική τηλεόραση έδειξε διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες στην τελετή, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Σουλεϊμανί. Ορισμένα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι ο αριθμός των τραυματιών ήταν πολύ μεγαλύτερος.

«Οι ομάδες ταχείας ανταπόκρισής μας απομακρύνουν τους τραυματίες… Αλλά υπάρχουν κύματα πλήθους που μπλοκάρουν τους δρόμους», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ρέζα Φαλάχ, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου της επαρχίας Κερμάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.

Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση