Υπό αμφισβήτηση τέθηκε την τελευταία εβδομάδα η ηγεσία του συμβουλευτικού κολοσσού McKinsey, καθώς ο CEO Μπομπ Στέρνφελς απέτυχε να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των κορυφαίων συνεργατών της εταιρείας που θα του επέτρεπε να διασφαλίσει μία ακόμη τριετή θητεία.

Υβριδική εργασία: Πλήγμα ύψους 1,3 τρισ. δολάρια στην αγορά ακινήτων [γράφημα]

Με βάση το αποτέλεσμα του τελευταίου γύρου της ψηφοφορίας, αναμένεται να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει η WSJ, ο Στέρνφελς θα αναμετρηθεί με τον επικεφαλής της επιχείρησης ψηφιακής στρατηγικής της McKinsey, Ρόντνεϊ Ζέμελ, αφού ο Στέρνφελς δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την τρίτη και τελευταία επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση θα γίνει πιθανότατα γνωστό εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο CEO εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από τους 750 ανώτερους συνεργάτες της McKinsey, με την ψηφοφορία να λαμβάνει χαρακτηριστικά επικρότησης ή απόρριψης της πορείας της εταιρείας.

Τα πρωτόκολλα κινδύνου

Ο Στέρνφελς συνέβαλε στη θέσπιση πρωτοκόλλων κινδύνου, που αποσκοπούν στην αποφυγή μελλοντικών σκανδάλων στην εταιρεία. Με βάση τα πρωτόκολλα αυτά, όταν οι συνεργάτες της εταιρείας θέλουν να αναλάβουν νέους πελάτες η McKinsey αξιολογεί αν τελικά αναλάβει το έργο. Ο πρόσθετος έλεγχος όμως σημαίνει ότι ορισμένοι συνεργάτες δεν απολαμβάνουν πλέον τον βαθμό αυτονομίας που είχαν κάποτε.

Όπως υπογραμμίζει η WSJ, η ψηφοφορία στην McKinsey έρχεται εν μέσω επιβράδυνσης της αύξησης των εσόδων των αμερικανικών συμβουλευτικών εταιρειών, κατά 7% το 2023, μετά την εκτόξευση που καταγράφηκε την περίοδο της πανδημίας. Και αυτό γιατί πολλές εταιρείες εξοικονομούν δαπάνες ακυρώνοντας συμβόλαια με συμβούλους. Αυτή η επιβράδυνση αποτελεί πρόβλημα για τις εταιρείες που διεύρυναν τις τάξεις των συμβούλων τους, ανταποκρινόμενες στην αύξηση της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία.

Η McKinsey απασχολεί περίπου 45.000 άτομα παγκοσμίως, από 17.000 το 2012. Πέρυσι στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας περικόπηκαν περίπου 1.400 θέσεις, κυρίως στο back-office. Η εταιρεία συρρίκνωσε επίσης τη νεότερη κατηγορία συνεργατών της σε περίπου 250 άτομα, από 380 το 2022 και 420 το 2021.

Εάν ο Στέρνφελς αντικατασταθεί, θα είναι ο δεύτερος CEO της εταιρείας στη σειρά που θα έχει υπηρετήσει μόνο μία θητεία: Ο προκάτοχός του, Κέβιν Σνέιντερ, είχε αποτύχει να επανεκλεγεί το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση