Τρία μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσαν την Κυριακή ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Τουρκία: Άνοιξε και πάλι το μέτωπο με Ιράκ και Συρία

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπάιντεν κατηγόρησε ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν για την επίθεση.

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Τουλάχιστον 34 μέλη του προσωπικού εξετάζονται για πιθανές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε στοιχεία, είναι βέβαιο ότι πρόκειται για το έργο μιας υποστηριζόμενης από το Ιράν παραστρατιωτικής ομάδας», δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος.

Οι πρώτοι νεκροί Αμερικανοί

Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Η επίθεση αποτελεί σημαντική κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διατηρήσει μέχρι στιγμής την επίσημη γραμμή ότι η Ουάσινγκτον δεν βρίσκεται σε πόλεμο στην περιοχή, έχουν πραγματοποιήσει πλήγματα κατά στόχων των ομάδων Χούτι της Υεμένης που επιτίθενται σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Θα παραμείνουμε πιστοί στη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία – θα θέσουμε όλους τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους, σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξουμε εμείς», δήλωσε ο Μπάιντεν στη δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα