Η Continental, η γνωστή εταιρία ελαστικών θα μειώσει το προσωπικό στο τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης.

Η γερμανική εταιρία  θα μειώσει το προσωπικό έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα του ομίλου αυτοκινήτων κατά 1.750 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2025, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία , στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης στον τομέα αυτό.

ΗΠΑ: Κατασχέσεις χιλιάδων οχημάτων λόγω κινεζικού εξαρτήματος

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να μειώσει το μερίδιο των δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα στο 9% έως το 2028, πρόσθεσε, αν και οι απόλυτες δαπάνες θα αυξηθούν σύμφωνα με την αύξηση των πωλήσεων.

Η Continental είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης 400 εκατομμυρίων ευρώ  ετησίως από το 2025.

Το επιχειρησιακό συμβούλιο του τμήματος αυτοκινητοβιομηχανίας προέτρεψε τότε την εταιρεία με εσωτερική ανακοίνωση να αποκλείσει τις απόλυτες απολύσεις και να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέτρα για να διατηρήσει το εργατικό δυναμικό της, από τη συνταξιοδότηση με μερική απασχόληση για τους ηλικιωμένους εργαζόμενους έως την επανεκπαίδευση και την ανακατανομή του προσωπικού.

Στην ανακοίνωσή της η Continental διευκρίνησε ότι οι περικοαπολλπές θέσεων εργασίας, οι οποίες θα επηρεάσουν τις εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, θα γίνουν «σταδιακά και όσο το δυνατόν πιο κοινωνικά υπεύθυνα, σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες».

Η εταιρεία εκανε λόγο επίσης για μια «ενοποίηση των τοποθεσιών» στην περιοχή Ρήνου-Μάιν χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή