Για πολλούς ένα ταξίδι στο διάστημα αποτελεί όνειρο ζωής, παρά το υψηλό κόστος, αλλά περιορίζονται από τον φόβο για τα τεχνουργήματα που θα τους φτάσουν εκεί, όμως η τελευταία προσφορά στον διαστημικό τουρισμό υπόσχεται να είναι πολύ λιγότερο ανώμαλη.

Η Space Perspective, μια startup με έδρα τη Φλόριντα, παρουσίασε πρόσφατα μια δοκιμαστική κάψουλα για το νέο της διαστημόπλοιο Neptune, που αναμένεται να αρχίσει να μεταφέρει επιβάτες στη στρατόσφαιρα – χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο μπαλόνι αντί για πυραύλους – ήδη από το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Business Insider.

Διαστημικός τουρισμός: Αερόστατα προσφέρουν κουζίνα με αστέρι Michelin και μπάνια σπα για ελίτ ταξιδιώτες

Η εταιρεία διαφημίζει την συμπιεζόμενη κάψουλα του Neptune ως «το μεγαλύτερο ανθρώπινο διαστημόπλοιο σε λειτουργία» εκτός από διαστημικούς σταθμούς όπως ο ISS. Λέει επίσης ότι το Neptune είναι το τρίτο εμπορικό υποτροχιακό διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ μετά το διαστημικό αεροπλάνο SpaceShipTwo της Virgin Galactic και την κάψουλα πληρώματος New Shepard της Blue Origin.

Πολυτέλεια στο διάστημα

Η δοκιμαστική κάψουλα, που ονομάζεται “Excelsior” προς τιμήν του ομώνυμου έργου διαστημικού άλματος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, είναι πλήρως λειτουργική αλλά δεν έχει εξοπλιστεί με τον τελικό εσωτερικό διάκοσμο, ανέφερε ο ιστότοπος αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού Dezeen. Οι παροχές του πλοίου αναμένεται να περιλαμβάνουν Wi-Fi, κοκτέιλ μπαρ και τουαλέτα.

«Η διαστημική κάψουλα δεν μοιάζει με τίποτα που έχει δει ποτέ ο κόσμος», δήλωσε ο Τάμπερ Μακάλουμ, συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της Space Perspective. «Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας συγκλονιστικής αλλαγής – όχι μόνο στον τρόπο με τον οποίο εμείς οι άνθρωποι βιώνουμε το διάστημα, αλλά και στο τι πλάθουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε το διαστημόπλοιο που μας οδηγεί εκεί».

Μόλις τεθούν σε εμπορική λειτουργία, οι πτήσεις του Neptune αναμένεται να μεταφέρουν οκτώ επιβάτες και έναν κυβερνήτη, κάτι που η εταιρεία είπε ότι «θα θέσει το ρεκόρ για τους περισσότερους ανθρώπους που μεταφέρονται στην άκρη του διαστήματος».

Πρώτες πτήσεις το 2024

Η Space Perspective σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις πρώτες επανδρωμένες δοκιμαστικές πτήσεις της μέχρι το τέλος του έτους και εμπορικές πτήσεις για 1.750 κατόχους εισιτηρίων το 2025.

Η εταιρεία λέει ότι η μοναδική εμπειρία – ένα ταξίδι με αερόστατο διάρκειας έξι ωρών σε ύψος και 18 μιλίων, αντί για τις σχετικά σύντομες πτήσεις των ανταγωνιστών της που κινούνται με πυραύλους – κάνει το εισιτήριο των $125.000  να αξίζει τον κόπο.

«Αν μπορείς να ανέβεις σε ένα εμπορικό αεροπλάνο, μπορείς να ανέβεις στο Διαστημόπλοιο Neptune», είπε η Τζέιν Πόιντερ, συνιδρυτής και συν-CEO της Space Perspective, σε συνέντευξή της στο Space.com. «Αυτό στην πραγματικότητα ανοίγει πάρα πολύ την αγορά σε ανθρώπους που κατά τα άλλα δεν αισθάνονται άνετα να πάνε με πύραυλο ή απλά δεν μπορούν να πάνε με πύραυλο, αλλά εξακολουθούν να θέλουν αυτή την εξαιρετική εμπειρία να δουν τη Γη μας από το διάστημα».

Η εταιρεία εξακολουθεί να εργάζεται για να εξασφαλίσει έναν προμηθευτή υδρογόνου για την πλήρωση του αερόστατου, ανέφερε η Dezeen.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή