Οι λογαριασμοί μετρητών της οικογένειας Walton είναι μεγαλύτεροι κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού πούλησαν σχεδόν 9 εκατομμύρια μετοχές της Walmart την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα αρχεία της SEC.

Όταν ρωτήθηκε για σχόλιο, η Walmart παρέπεμψε το Business Insider σε ένα κείμενο του 2015 από την Walton Enterprises που ανακοινώνει ένα σχέδιο για την πώληση μετοχών “από καιρό σε καιρό” ως τρόπο να διατηρηθεί η ιδιοκτησία της οικογένειας κάτω από το 50% της εταιρείας και να χρηματοδοτηθούν φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

ΗΠΑ: Πώς θα τις επηρεάσει το φαινόμενο Walmart

Η έκρηξη της τιμής της μετοχής της Walmart από το 2016 έχει προσθέσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια στον συνολικό πλούτο των αδελφών Ρομπ, Άλισον και Τζιμ Γουόλτον, καθιστώντας τα μακράν την πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο, σύμφωνα με το Business Insider.

Με συνολική καθαρή περιουσία 226,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι τρεις Γουόλτον είναι συλλογικά πλουσιότεροι από τα 209,8 δισεκατομμύρια δολάρια του CEO της Tesla, Ίλον Μασκ, σύμφωνα με το Forbes από τη Δευτέρα.

Όταν συναθροίζεται και η υπόλοιπη φυλή Γουόλτον, αυτός ο πλούτος αυξάνεται σε περίπου 267 δισεκατομμύρια δολάρια – πολύ περισσότερο από την επόμενη πλουσιότερη οικογένεια, τους κληρονόμους της σοκολατοποιίας Mars.

Οι μετοχές “έσπασαν” στα τρία για να διατηρηθούν προσιτές

Οι πωλήσεις της περασμένης εβδομάδας δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τις συνολικές μετοχές των Γουόλτον, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 45% του συνόλου της εταιρείας. Και χάρη στη διάσπαση των μετοχών τρία προς ένα τη Δευτέρα, τα αποθέματά τους περίπου 1,25 δισεκατομμυρίων μετοχών είναι τώρα ένα απόθεμα περίπου 3,75 δισεκατομμυρίων.

Σε όρους δολαρίων, οι συμμετοχές των Γουόλτον παραμένουν αμετάβλητες μετά τη διάσπαση, αλλά η Walmart αναμένει ότι μια νέα τιμή μετοχής περίπου 60 δολαρίων θα είναι πιο προσιτή για υπαλλήλους και άλλους επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας.

Η Walmart απασχολεί 1,6 εκατομμύρια εργαζόμενους στις ΗΠΑ, με πάνω από μισό εκατομμύριο ακόμη σε όλο τον κόσμο. Η μέση ετήσια αμοιβή εργαζομένων το 2023 ήταν $27.136.

«Ο Σαμ και η Έλεν ήθελαν και οι δύο όλοι οι συνεργάτες μας να συμμετάσχουν στην ανοδική πορεία της εταιρείας», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart Νταγκ Μακμίλαν τον περασμένο μήνα σε εταιρικό podcast.

«Αυτό που σκεφτόταν ο Σαμ ήταν: «Ας διατηρήσουμε την τιμή σε ένα εύρος όπου είναι λογικό και φαίνεται προσβάσιμο», πρόσθεσε. “Είναι καλύτερο να αγοράζεις μια μετοχή σε αντίθεση με ένα κλάσμα μιας μετοχής».

Ο ΜακΜίλαν είπε ότι περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι συμμετέχουν στο σχέδιο αγοράς μετοχών της Walmart.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή