Το νέο αφεντικό της EY, Τζάνετ Τρανκέιλ, δημιούργησε την ηγετική της ομάδα για τη λογιστική εταιρεία των Big Four, μετακινώντας έναν αρχιτέκτονα της αποτυχημένης διάσπασής της από τον εκτελεστικό του ρόλο και σηματοδοτώντας σχέδια για μείωση του κόστους σε ολόκληρη την εταιρεία παγκοσμίως.

Η Τρανκέιλ όρισε τέσσερις παγκόσμιους διαχειριστικούς εταίρους που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της EY όταν αναλάβει την προεδρία τον Ιούλιο, σύμφωνα με ένα email προς τους εταίρους, το οποίο ανέφερε ότι η ευρύτερη παγκόσμια εκτελεστική ομάδα θα είναι «το ίδιο μέγεθος ή μικρότερη» στο μέλλον, βάσει δημοσιεύματος των Financial Times.

EY: Ξεκίνησε ο φετινός παγκόσμιος διαγωνισμός data analysis

Ο Άντι Μπόλντουιν θα εγκαταλείψει τον τρέχοντα ρόλο του ως συνεργάτη παγκόσμιου διαχειριστή για την εξυπηρέτηση πελατών και αντ’ αυτού θα γίνει ανώτερος σύμβουλος, σύμφωνα με το email.

Η Τρανκέιλ επικράτησε του Μπόλντουιν και τεσσάρων άλλων υποψηφίων για την κορυφαία θέση τον Νοέμβριο, έχοντας ένα σύντομο διάστημα για να θεραπεύσει τις διασπάσεις που προκλήθηκαν από την αποτυχία ενός σχεδίου για την απόσχιση της παγκόσμιας συμβουλευτικής δραστηριότητας της εταιρείας. Ο Μπόλντουιν ήταν ένας σημαντικός παίκτης στο σχεδιασμό αυτού, που ονομάστηκε Project Everest, μαζί με την απερχόμενο παγκόσμιο πρόεδρο Καρμάιν Ντι Σίμπιο.

Καρμάιν Ντι Σίμπιο

Η αποτυχία του Project Everest

Η αποτυχία του σχεδίου ανέδειξε μακροχρόνιες εντάσεις μεταξύ των παγκόσμιων κεντρικών γραφείων της EY και της ηγεσίας της επιχείρησής της στις ΗΠΑ, η οποία διέλυσε το spin-off τον περασμένο Απρίλιο μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εργασίας και κόστους σχεδιασμού που έφτασε τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Τις ημέρες μετά την απόφαση, η πρόεδρος της επιχείρησης στις ΗΠΑ Τζούλι Μπόλαντ είπε ότι θα πιέσει για μείωση του κόστους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αντίθεση με άλλες πολυεθνικές εταιρείες, η EY είναι δομημένη ως ένα δίκτυο τοπικών συνεργασιών, με τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία να επιβλέπουν το branding, να διαχειρίζονται την πληροφορική και να επιβάλλουν πρότυπα ελέγχου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συχνά ταλαιπωρούνται με αυτά τα κεντρικά κόστη, τα οποία ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ή σχεδόν το 13% των παγκόσμιων εσόδων του ομίλου.

Η Τράνκέιλ σχεδιάζει περικοπές σε αυτόν τον κεντρικό οργανισμό ως μέρος μιας ευρύτερης αναμόρφωσης των επιχειρήσεων, είπαν στους FT άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Θα μπορούσε να θέσει έναν στόχο εξοικονόμησης κόστους που φτάνει τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως, είπαν οι ίδιες πηγές.

Αναμένεται επίσης να πιεστεί για άλλες πτυχές της στρατηγικής της σε μια συνάντηση ανώτερων εταίρων στη Φλόριντα αυτή την εβδομάδα.

Αν και η Τρανκέιλ δεν ήταν μέλος της παγκόσμιας εκτελεστικής ομάδας υπό τον Ντι Σίμπιο, είναι μακροχρόνια σύμμαχός του και ήταν υποστηρικτής του σχεδίου διάσπασης της εταιρείας, που θα ήταν η πιο ριζική αναδιάρθρωση μιας εταιρείας Big Four εδώ και δύο δεκαετίες. Οι υποστηρικτές είπαν ότι το Project Everest θα είχε απαλλάξει τις πλευρές ελέγχου και συμβουλευτικής της επιχείρησης από κανόνες σύγκρουσης συμφερόντων που περιορίζουν την ανάπτυξή τους.

Άντι Μπόλτουιν

Τζάνετ Τρανκέιλ αντιμέτωπη με βουνό προβλημάτων

Η Τρανκέιλ επέκτεινε τον αριθμό των παγκόσμιων διαχειριστικών εταίρων από δύο σε τέσσερις. Είναι οι ανώτατοι ρόλοι σε μια εκτελεστική ομάδα που αριθμεί επί του παρόντος 18 άτομα.

Παρέδωσε δύο από τους τέσσερις ρόλους σε ηττημένους αντιπάλους για την ηγεσία. Ο Τζαντ Σιμάλι, επικεφαλής της EY Canada, θα αναλάβει ορισμένους από τους ρόλους του Μπόλντουιν στην επίβλεψη των υπηρεσιών πελατών και ο Ρατζ Σάρμα, επί του παρόντος επικεφαλής της συμβουλευτικής επιχείρησης των ΗΠΑ, θα γίνει παγκόσμιος διαχειριστής συνεργάτης για την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Ο Άντονι Κατερίνο, ένας άλλος βετεράνος εταίρος από τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, και η Χάρσα Μπασναγιάκε, επί του παρόντος αναπληρωτής αρχηγός της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ολοκληρώνουν τον στενό κύκλο.

Στο email προς τους συνεργάτες, η Τρανκέιλ είπε ότι ο Μπόλντουιν θα γίνει ανώτερος σύμβουλος του οποίου η «βαθιά γνώση του οργανισμού μας θα είναι πλεονέκτημα για εμένα προσωπικά» και για την ευρύτερη ηγετική ομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή