Μέντορινγκ σταδιοδρομίας αλλά και μπόνους εννέα μισθών δίνει ο κολοσσός συμβούλων διαχείρισης McKinsey στο προσωπικό που επιθυμεί να αποχωρήσει από την εταιρεία, ανέφερε το Σάββατο η βρετανική εφημερίδα The Times .

Σύμφωνα με τους Times, επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος, οι διευθυντές των γραφείων της McKinsey στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να περάσουν έως και εννέα μήνες ψάχνοντας για δουλειά αντί να εργάζονται σε έργα πελατών.

Εκτός από το ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους, οι διευθυντές θα έχουν επίσης πρόσβαση στους πόρους της McKinsey και στις υπηρεσίες business coaching, σύμφωνα με τους Times. Το προσωπικό, ωστόσο, θα πρέπει να εγκαταλείψει το McKinsey ακόμα κι αν το κυνήγι εργασίας τους αποδειχθεί ανεπιτυχές.

Παλεύει για την επανεκλογή του ο CEO της McKinsey

Στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ίδια προσφορά φέρεται να έχει επεκταθεί και σε διευθυντές που εργάζονται στα γραφεία της McKinsey στις ΗΠΑ, αν και η προσφερόμενη διάρκεια αμοιβής μπορεί να είναι διαφορετική, ανέφεραν οι Times στο δημοσίευμά τους.

Εκπρόσωπος της McKinsey δεν επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ των Times, αλλά είπε ότι αποστολή της εταιρείας παραμένει να βοηθά το προσωπικό της «να εξελιχθεί σε ηγέτες, είτε παραμείνουν στη McKinsey είτε συνεχίσουν την καριέρα τους αλλού.

«Αυτές οι ενέργειες αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να διασφαλίσουμε ότι η προσέγγιση διαχείρισης της απόδοσης και ανάπτυξης είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και να το κάνουμε με φροντίδα και υποστηρικτικό τρόπο», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Περικοπές

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η McKinsey προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της εν μέσω επιβράδυνσης στον κλάδο των συμβούλων . Ο συμβουλευτικός γίγαντας είπε ότι θα περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας ή περίπου το 3% του προσωπικού του, σύμφωνα με το Bloomberg .

Τον Φεβρουάριο, το Bloomberg ανέφερε ότι η McKinsey είχε δώσει σε 3.000 υπαλλήλους κακές αξιολογήσεις απόδοσης . Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τέτοιες αξιολογήσεις έχουν περίπου τρεις μήνες για να βελτιώσουν την απόδοσή τους, διαφορετικά η McKinsey θα τους «συμβουλεύσει να φύγουν» από την εταιρεία.

Τον περασμένο μήνα, η McKinsey είπε στους ανώτερους υπαλλήλους ότι έχουν μόνο δυόμισι χρόνια για να προαχθούν , σύμφωνα με το Bloomberg – ενισχύοντας την πίεση στο προσωπικό να ανέβει ή να αποχωρήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση