Αυξημένες εμφανίζονται οι διανυκτερεύσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα προσωρινά μηνιαία στοιχεία κίνησης καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), για τον μήνα αναφοράς Φεβρουάριο 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής έρευνας, κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024 οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα ανήλθαν σε 773.104 και οι διανυκτερεύσεις σε 1.677.685, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2023, κατά 1,2% στις αφίξεις και 1,6% στις διανυκτερεύσεις.

Ειδικότερα, κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, παρατηρήθηκε αύξηση 1,6% στις αφίξεις και 1,8% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 1,0% και 1,4%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από
τους ημεδαπούς με 64,9% και 60,4%, αντίστοιχα. Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Φεβρουάριο 2024, ανήλθε σε 2,2 ημέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Κάρπαθος: Στην κορυφή των προτιμήσεων των Ολλανδών για θαλάσσια σπορ
Τουρισμός |

Ποιο ελληνικό νησί επιλέγουν οι Ολλανδοί για θαλάσσια σπορ

Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα της Ολλανδίας που εστιάζει αποκλειστικά στις διακοπές στην Ελλάδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ελλάδα για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας