Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Τον διοικητή συνόδευε η Υποδιοικήτρια κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο γενικός διευθυντής Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης κ. Ιωάννης Τσικριπής, η γενική διευθύντρια Λειτουργιών κα Μαρία Κουτσούκαλη, ο διευθυντής Χρηματικού κ. Γεώργιος Γύπαρης, η διευθύντρια του γραφείου Διοικητή κα Αλίκη Δουλή και η επικεφαλής του γραφείου υποδιοικήτριας κα Δήμητρα Δημητροπούλου.

Την Κυριακή 26 Μαΐου, ο  Γιάννης Στουρνάρας παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, στο αεροδρόμιο του Μάλεμε στα Χανιά. Απηύθυνε χαιρετισμό και ανακοίνωσε την έκδοση συλλεκτικού ασημένιου νομίσματος για τα Μαρτυρικά Χωριά. «Η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί πάντοτε υποχρέωσή της να συμβάλλει στην έκδοση συλλεκτικών νομισμάτων που προβάλλουν σημαντικές ιστορικές επετείους της χώρας. Δυστυχώς η χώρα μας έχει το θλιβερό προνόμιο σε όλη τη γεωγραφική της έκταση να έχει δεκάδες χωριά και πόλεις τα οποία υπέστησαν βάναυσες σφαγές αμάχου πληθυσμού, κατατάσσοντάς τη, σε αναλογία πληθυσμού, στις πρώτες θέσεις θυμάτων κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΤτΕ: Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

»Μια άλλη επίσης θλιβερή σύμπτωση είναι το γεγονός ότι στην Κρήτη έγιναν οι τελευταίες θηριωδίες των κατακτητών το έτος 1944.

»Από αυτόν εδώ τον τόπο, προσπαθώντας να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε από την εκδήλωσή σας την έκδοση ενός συλλεκτικού νομίσματος αφιερωμένοσε όλα αυτά τα κατεστραμμένα χωριά και στους αθώους συμπατριώτες μας, με την ευχή το αίμα που χύθηκε στα μαρτυρικά χωριά και τις πόλεις της Ελλάδας να είναι και το τελευταίο.

»Η Τράπεζα της Ελλάδος και το Νομισματοκοπείο της θα υλοποιήσει μια νομισματική έκδοση ασημένιου συλλεκτικού νομίσματος επιμελημένης κοπής σε ειδική συσκευασία φιλοτεχνημένη από τους καλλιτέχνες της, η οποία θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.» είπε χαρακτηριστικά.

 

Την ίδια ημέρα η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα Χανίων.

Το Σάββατο 25 Μαΐου ο κ. Στουρνάρας, συνοδεία των μελών της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, παρακάθισε σε δείπνο προς τιμήν του που παρέθεσαν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Τέλος, η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κρήτη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στα Χανιά, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση και με τη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Την Πέμπτη 23 Μαΐου, η Διοίκηση της Τράπεζας πραγματοποίησε επίσκεψη στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα