array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(17) "News and Politics"
    [1]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(8) "Politics"
    [1]=>
    string(19) "Government Business"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(31) "Law, Gov't & Politics: Politics"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(15) "Current Events1"
}

Βρετανία: Η κυβέρνηση συνεχίζει να συζητά για τις αμυντικές δαπάνες

Περισσότερα χρήματα για την άμυνα αναζητούν στη Βρετανία - Τα υπουργεία δέχονται πιέσεις να απελευθερώσουν κεφάλαια

Βρετανία: Η κυβέρνηση συνεχίζει να συζητά για τις αμυντικές δαπάνες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις σχετικά με το πόσα μπορεί να δαπανήσει η Βρετανία για την άμυνα με άλλα κυβερνητικά τμήματα να πιέζονται να ​απελευθερώσουν περισσότερα χρήματα, δήλωσε υπουργός την Κυριακή, μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας σε μια διαμάχη για τις δαπάνες.

Ο Κιρ Στάρμερ  δέχτηκε ένα βαρύ πλήγμα την Πέμπτη όταν ο Τζον Χίλεϊ – που χαίρει ευρείας εκτίμησης στην κυβέρνηση και στον αμυντικό τομέα – παραιτήθηκε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα για να διατηρήσει την ασφάλεια της χώρας.

Ο Στάρμερ σκεφτόταν εδώ και μήνες πώς να χρηματοδοτήσει ένα Σχέδιο Επενδύσεων στην Άμυνα (DIP) πριν τελικά καταλήξει σε ένα ποσό που ο Χίλεϊ χαρακτήρισε απαράδεκτο.

Νέος υπουργός Αμυνας στη Βρετανία

Ο νέος υπουργός Άμυνας Νταν Τζάρβις , δήλωσε στην Sunday Telegraph ότι ήταν αποφασισμένος να εξασφαλίσει στις Ένοπλες Δυνάμεις τη χρηματοδότηση που χρειάζονται, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να «ανταποκριθεί στην κατάλληλη στιγμή».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίζα Νάντι δήλωσε την Κυριακή ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη. «Διεξάγω συζητήσεις με τους δικούς μου αξιωματούχους στο δικό μου τμήμα σχετικά με το ποσό της χρηματοδότησης που διαθέτουμε», δήλωσε η Νάντι στην τηλεόραση του BBC την Κυριακή, προσθέτοντας ότι ο Τζάρβις εξέταζε το Σχέδιο Αμυντικών Επενδύσεων στην τρέχουσα μορφή του και είχε συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών και τον Στάρμερ.

«Αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε.

Η συνομιλία με το ΓΓ του ΝΑΤΟ

Ο παραιτηθείς υπουργός Αμυνας Τζον Χίλεϊ δήλωσε ότι το σχέδιο που είχε δει θα αύξανε τις αμυντικές δαπάνες σε μόλις 2,68% το 2030, όταν θα φτάσουν ήδη στο 2,6% το επόμενο έτος. Αυτό συγκρίνεται με τα σχέδια της Γερμανίας να δαπανήσει το 3,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της για την άμυνα έως το 2030.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός  δήλωσε το Σάββατο στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε ότι θα δημοσιεύσει το σχέδιο αμυντικών επενδύσεων της κυβέρνησης πριν από τη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Άγκυρα τον επόμενο μήνα.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies