Όλο και πιο κοντά στον στόχο των 1.000 μονάδων οδεύει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται έντονα ανοδικά, με ισχυρά κέρδη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει άλμα 1,98% στις 998,48 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να είναι στα 54 εκατ. ευρώ.

Με τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους να κινούνται έντονα ανοδικά, το ΧΑ όχι μόνο έχει αναιρέσει τη διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά έχει καταφέρει να κινηθεί ακόμη πιο κοντά στον στόχο των 1.000 μονάδων. Και αυτό είναι το σύνθημα της αγοράς, καθώς οι επόμενες ημέρες μετά την γενναία κατοχύρωση κερδών (τζίρος μεγαλύτερος από 100 εκατ. ευρώ) της περασμένης Πέμπτης δείχνουν ότι οι αγοραστές έχουν ακόμα τον πρώτο λόγο.

Με το δεξί στη νέα εβδομάδα το ΧΑ

Όπως σχολιάζει και η Beta Securities, η κίνηση της αγοράς έχει χαρακτηριστικά bull market με αυξημένους τζίρους, εναλλαγές στους ημερήσιους πρωταγωνιστές και ενδοσυνεδριακά διαλλείματα στα οποία μαζεύονται τα κέρδη χαρτοφυλακίων που έχουν βραχυπρόθεσμη οπτική. Άλλωστε, η διόρθωση της Πέμπτης αποφόρτισε του ταλαντωτές οι οποίοι βρίσκονταν σε υπεραγορασμένες ζώνες από τις 3 Ιανουαρίου.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ισχυρά είναι τα κέρδη σε Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Εθνική, Motor Οil, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank και Λάμδα, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών