Οι τιμές του χρυσού οδεύουν να κλείσουν τον τρίτο συνεχόμενο μήνα με κέρδη, καθώς δέχονται στηρίξεις από την υποχώρηση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος αλλά και από τις προσδοκίες για την επιβράδυνση του ρυθμού σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής από την Fed.

Ο χρυσός βρέθηκε κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης, σημειώνοντας άνοδο 0,35% στα 1.929,60 δολάρια η ουγγιά. Μέχρι στιγμής καταγράφει κέρδη της τάξης του 5,7% το μήνα Ιανουάριο. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 1.943,60 δολάρια.

Toυρκία: O μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο

Το δολάριο οδεύει να κλείσει τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα με απώλειες, καθιστώντας πιο φθηνό το πολύτιμο μέταλλο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κάτα 25 μονάδες βάσης και αναμένουν να κορυφωθούν στο 4,9% τον Ιούνιο. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, αναλυτές και επενδυτές έχουν αυξήσει τις προβλέψεις τους για τις τιμές του χρυσού, αλλά αναμένουν ότι τα υψηλά επιτόκια θα συγκρατήσουν τα ράλι, όπως έδειξε δημοσκόπηση του Reuters.

«Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι αγορές αναμένουν την κίνηση της FOMC, της BoE και της ΕΚΤ, το ενδιαφέρον είναι πιθανό να επικεντρωθεί σε αυτά που λένε παρά στις ενέργειες που κάνουν», εξηγεί ο Lukman Otunuga, ανώτερος αναλυτής ερευνών στην FXTM.

Το ασήμι αυξήθηκε κατά 0,4% στα 23,84 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,1% στα 1.021,80 δολάρια – ωστόσο και τα δύο βρίσκονταν καθ’ οδόν για την πρώτη μηνιαία πτώση τους εδώ και πέντε χρόνια. Το παλλάδιο κέρδισε 1,2% στα 1.648 δολάρια, σημειώνοντας όμως πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές