Συνεχίζει την πτωτική πορεία του ο χρυσός υπό την πίεση της ανόδου του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες για τον ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ ενώ αναμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί κατά 0,6% στα 1.958,10 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν πτώση 0,9% στα 1.960,30 δολάρια.

Ομόλογα: Ανάρπαστα από τους επενδυτές – Περίπου 1 τρισ. αναμένεται ότι θα εισρεύσουν τα επόμενα χρόνια

Ο δείκτης δολαρίου διατηρήθηκε σταθερός, καθιστώντας τον χρυσό που αποτιμάται σε δολάριο πιο ακριβό για τους κατόχους ξένων νομισμάτων.

«Ενώ δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους, τα σχόλια του (προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων) Μακάρθι … μείωσαν τη ροή των κεφαλαίων που επιλέγουν τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο», εξηγεί ο ο Tim Waterer, ο επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στην KCM Trade, Τιμ Γουότερερ. Η ανοδική πορεία του δολαρίου, η οποία τροφοδοτείται από τα «γερακίασια» σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, λειτουργεί επίσης ως βαρίδι στις τιμές του χρυσού, προσθέτει.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Μακάρθι σχετικά με τον τρόπο αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους ύψους 31,4 τρισ. δολαρίων αλλά έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τις συνομιλίες, ενώ απομένουν μόλις 10 μέρες από μια πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ.

Επιπλέον τα σχόλια του προέδρου της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπουλάρντ, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει ανάγκη να αυξηθεί το βασικό επιτόκιο ενίσχυσαν την πίεση στις τιμές του χρυσού.  Ωστόσο, ο διευθυντής της εταιρικής συμβουλευτικής AirGuide, Μάικλ Λάνγκφορντ δήλωσε ότι οι βασικοί κίνδυνοι για τον χρυσό φαίνεται να αμβλύνονται, καθώς ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ «έδωσε σήμα» ότι ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων.

Οι αγορές προεξοφλούν τώρα μια πιθανότητα 80,1% να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο η Fed τον επόμενο μήνα, όπως έδειξε το εργαλείο FedWatch της CME. Οι επενδυτές επίσης αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία  του PMI στην Ευρώπη, την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα εντός της ημέρας, πριν από τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της 2ας και 3ης Μαΐου την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities
Χρυσός: Η Κίνα σέρνει τον χορό της εκτόξευσης ζήτησης και τιμής
Commodities |

Ο καθοριστικός ρόλος της Κίνας στο ράλι της τιμής του χρυσού - Ερμηνεύοντας τους αριθμούς

Στο επίκεντρο της ζήτησης για χρυσό και της εκτόξευσης της τιμής του βρίσκεται η Κίνα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό αλλά και καταναλωτή του πολύτιμου μετάλλου