Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, οι οποίες παρακολουθούν κι αυτές το σήριαλ των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους, ενώ έλαβαν σημαντικές στηρίξεις από τον τομέα της τεχνολογίας, μετά τα αποτελέσματα της Nvidia.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,92%, ξεπερνώντας το όριο των 31.000 μονάδων και οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή, ενώ ο Topix σημείωσε επίσης κέρδη 0,15%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,17%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε οριακή άνοδο. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κατάφερε να ανατρέψει τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, αλλά να μην εκδηλώσει κάποια σαφή ανοδική κίνηση.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν, από την άλλη, με τον Shanghai Composite να χάνει κατά 0,32% και τον Shenzhen Component κατά 0,51%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ δεν διαπραγματεύτηκε λόγω αργίας, αφού την Πέμπτη έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική παραγωγή της Σιγκαπούρης μειώθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσει κατά 4,4%. Η παραγωγή, εξαιρουμένης της βιοϊατρικής μεταποίησης, μειώθηκε κατά 6,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο μεταποιητικός τομέας της Σιγκαπούρης, ο οποίος αποτελεί πάνω από το 20% της οικονομίας της Σιγκαπούρης, συρρικνώθηκε κατά 5,6% σε όρους ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο και αναμένεται να σημειώσει βαθύτερη ύφεση, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, χαμηλότερα από την αύξηση 0,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και από την αύξηση 0,4% που καταγράφηκε τον Μάρτιο. Ωστόσο, σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,2%, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Τέλος, ο πυρήνας του πληθωρισμού στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Μάιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, βραδύτερα από την άνοδο 3,5% που σημειώθηκε τον Απρίλιο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Τόκιο εξαιρουμένων των φρέσκων τροφίμων ήταν χαμηλότερος από την πρόβλεψη των οικονομολόγων για 3,3% σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο συνολικός πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης κατά 3,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές