Ανέκαμψαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, μετά από την πτωτική πορεία των προηγούμενων ημερών. Η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 1.744,33 δολάρια ανά ουγγιά.

«Χρειαζόμασταν να δούμε αύξηση του πληθωρισμού για να ενισχυθεί ο χρυσός και το είδαμε το πρωί με τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή» σχολίασε στο Reuters o Μπομπ Χάμπερκορν, αναλυτής στην RJO Futures, προσθέτοντας ότι το αδύναμο δολάριο και η υποχώρηση στις αποδόσεις των ομολόγων υποστήριξαν περαιτέρω τις τιμές του χρυσού.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Επιπλέον, η ανησυχία που υπάρχει από την αμερικανική απόφαση για προληπτική «άμεση διακοπή» της χρήσης του εμβολίου 19 της Johnson & Johnson, αύξησε τη ζήτηση για χρυσό, ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

«Αναμένεται τώρα να δούμε μια σταθερή άνοδο πάνω από τα 1.765 δολάρια, που θα πυροδοτήσει ένα ακόμα κύμα αγορών έως και 1.800 δολάρια» εκτιμά ο Φίλιπ Στρέιμπλ, αναλυτής της Blue Line Futures στο Σικάγο.

Ο Στρέιμπλ υποστήριξε ότι τις τοποθετήσεις σε χρυσό ευνοεί και η γεωπολιτική ανησυχία που συνδέεται με την είδηση ότι το Ιράν ξεκίνησε τον εμπλουτισμό ουρανίου. Το ασήμι αυξήθηκε κατά 2,1% στα 25,36 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο κέρδισε 0,5% στα 2.689,67 δολάρια. Η πλατίνα διαμορφώθηκε στα 1.157,31 δολ./ουγγιά υποχωρώντας κατά 1,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές