Η Docosan από το Βιετνάμ είναι μια εφαρμογή που βοηθά τους ασθενείς να αποφεύγουν την μακρά αναμονή δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ερευνούν και να κλείνουν το ραντεβού με τον γιατρό της επιλογής τους.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει start-up εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας, στο Βιετνάμ. Η επένδυση κατά ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από την AppWorks, μία εταιρεία με έδρα στην Ταϊβάν η οποία ειδικεύεται στην επένδυση αρχικών σταδίων νεοφυών επιχειρήσεων.

Η Docosan ιδρύθηκε μόλις το 2020 και η ομώνυμη εφαρμογή χρησιμοποιείται από περίπου 50.000 ασθενείς ενώ περίπου 300 πάροχοι υπηρεσιών υγείας συνεργάζονται μαζί της. Σε αυτούς τους παρόχους περιλαμβάνονται από μικρές παιδιατρικές κλινικές μέχρι νευροχειρουργοί σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, η διαδικασία να κλείσεις ένα ιατρικό ραντεβού στο Βιετνάμ δεν είναι καθόλου φυσιολογική. Οι ασθενείς θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε 30.000 ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές διασκορπισμένες στα νοσοκομεία, με μία τεράστια ποικιλία τιμών και ποιότητας υπηρεσιών. Έτσι είναι πολύ συνηθισμένη η προφορική σύσταση από οικογένεια και φίλους που έχουν πρότερη εμπειρία. Ακολούθως ο ασθενής εμφανίζεται στο νοσοκομείο ή την κλινική και περιμένει στην αναμονή, καμιά φορά για πολλές ώρες.

Με την εφαρμογή Docosan οι χρήστες μπορούν να φιλτράρουν τις επιλογές τους με διάφορα κριτήρια, όπως την τοποθεσία, την ειδικότητα, να δουν πληροφορίες για την τιμολόγηση των υπηρεσιών και να δουν σχόλια άλλων χρηστών. Πρόσφατα προστέθηκε και η δυνατότητα online πληρωμής σε συνδυασμό με ενσωμάτωση στοιχείων που αφορούν τον φορέα ασφάλισης του ασθενούς.

Για τους παρόχους υπηρεσιών υγείας η εφαρμογή προσφέρει λογισμικό διαχείρισης κρατήσεων και ευκολία διαχείρισης των χρόνων αναμονής, κάτι πολύ σημαντικό κατά την περίοδο της πανδημίας για να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού ασθενών σε κλειστούς χώρους. Οι δημιουργοί της εφαρμογής υποστηρίζουν ότι μέσω αυτής μειώνονται οι χρόνοι ενασχόλησης με διοικητικά καθήκοντα επιτρέποντας στους γιατρούς να ασχολούνται περισσότερο με τους ασθενείς τους.

Στα σχέδια των δημιουργών της εφαρμογής Docosan είναι η επέκταση και σε άλλες χώρες. Ειδικά σε αυτές που διαθέτουν ένα μεγάλο και κατακερματισμένο, ιδιωτικό σύστημα υγείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ASBIS: Συνεργασία με την Pure Storage για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Pure Storage-ASBIS για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά

Η συνεργασία με την Pure Storage δίνει τη δυνατότητα στην ASBIS να παρέχει ισχυρότερη υποστήριξη στους πελάτες για την επίλυση ακόμα και των πιο υψηλών απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων

Digital Realty: Η υπηρεσία ServiceFabric διαθέσιμη στο Athens Data Center Campus
Τεχνολογία |

Κόμβος συνδεσιμότητας cloud η Ελλάδα με την υπηρεσία ServiceFabric

Οι πελάτες που φιλοξενούνται στα κέντρα δεδομένων της Digital Realty στην Αθήνα, μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν πρόσθετες υπηρεσίες διασύνδεσης με χαμηλή καθυστέρηση και αυξημένη αποτελεσματικότητα