H European Super League, που κλονίσθηκε από την άτακτη υποχώρηση των έξι Αγγλικών ομάδων, ανακοίνωσε ότι θα εστιάσει τις προσπάθειές της στην «αναμόρφωση του σχεδίου», όμως σε καμιά περίπτωση δεν παραδέχθηκε την ήττα της.

Αφού πυροδότησε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων από ποδοσφαιριστές, οπαδούς και ποδοσφαιρικές αρχές, η λίγκα περιορίσθηκε σε έξι ομάδες από την Ισπανία και την Ιταλία, μόλις 48 ώρες από την ανακοίνωση της ίδρυσής της με 12 μέλη την Κυριακή. Η Ιντερ Μιλάνου φαίνεται πως θα είναι η επόμενη που θα αποσυρθεί από τη λίγκα, με πηγές της ομάδας να δηλώνουν στο Reuters ότι δεν τους ενδιαφέρει πλέον το πρότζεκτ «στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων».

Η Super League μπορεί να υποχώρησε άτακτα αργά το βράδι της Τρίτης, όμως δεν βρήκε λόγο να απολογηθεί. «Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των Αγγλικών ομάδων, που αναγκάσθηκαν να λάβουν αυτές τις αποφάσεις λόγω των πιέσεων που τους ασκήθηκαν, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς,» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ενώ τόνισε ότι θα επανεξετάσει αλλαγές στο σχέδιο και ότι στόχος της είναι να προσφέρει στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία και να στηρίξει την ποδοσφαιρική κοινότητα συνολικά.

Ειδικοί χαρακτηρίζουν το σχέδιο νεκρό καθώς οι ελπίδες των μεγάλων ομάδων για μεγαλύτερο μερίδιο του παγκόσμιου τζίρου εξουδετερώθηκαν από την απληστία τους, αλλά και από τον συνδυασμό της δύναμης των οπαδών και την απειλή κυρώσεων.

Ωστόσο, το ωστικό κύμα από τα γεγονότα θα έχει αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο, τόσο στις ομάδες όσο και τις διευθυντικές αίθουσες σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, ανακοίνωσε την παραίτησή του, λίγο μετά την απόφαση της ομάδας να αποχωρήσει από το σχέδιο, στο σχεδιασμό του οποίου είχε σημαντική συμβολή. Ο χορός μόλις άρχισε, με σειρά πιθανότατα να παίρνει ο πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, τον οποίο ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αποκάλεσε: «η μεγαλύτερη απογοήτευση απ΄όλους». Ο Τσέφεριν πρόσφερε κλάδο ελαίας στις ομάδες που αποχώρησαν από την Super League όμως θα δυσκολευτεί να συγχωρήσει τον πρώην σύμμαχό του Ανιέλι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ομάδων ECA και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της UEFA μέχρι την Κυριακή.

Η UEFA πάντως πιθανότατα θα δεχθεί ξανά πίσω τις υπόλοιπες ομάδες της Super League και στις διοργανώσεις της καθώς δεν μπορεί να αγνοήσει την αξία των χρημάτων που συνεισφέρουν.

Παρά τους πανηγυρισμούς των οπαδών, ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να συγχωρήσει τους ιδιοκτήτες των Βρετανικών ομάδων παρά την στροφή 180 μοιρών που πραγματοποίησαν. Οι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων πιθανότατα θα κάνουν μια διακοπή και θα ανασυνταχθούν πριν ασκήσουν νέα πίεση στην UEFA για περισσότερα οφέλη.

Η ανακοίνωσή τους είναι ξεκάθαρη: «Η European Super League είναι πεπεισμένη ότι το ισχύον καθεστώς του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει. Προτείνουμε μια νέα διοργάνωση επειδή το ισχύον σύστημα δεν λειτουργεί.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι