Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μια μορφή ηλεκτρονικού / ψηφιακού χρήματος. Η ονομασία τους οφείλεται στο ότι η παραγωγή νέων τέτοιων νομισμάτων γίνεται μέσω κρυπτογραφημένων αλγορίθμων κάτι που διασφαλίζει την ανθεκτικότητα σε εξωτερικές προσπάθειες ελέγχου και παραγωγής τους.

Οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα είναι ανώνυμες, ωστόσο είναι δημόσια διαθέσιμες. Για να μπορέσει κάποιος να κάνει συναλλαγή με τέτοια νομίσματα θα πρέπει να έχει δημιουργήσει σχετικό λογαριασμό και να έχει αγοράσει με πραγματικά χρήματα κάποια κρυπτονομίσματα τα οποία να διαθέτει στο «ηλεκτρονικό» πορτοφόλι του.

Καθημερινά παρατηρούνται αυξομειώσεις στην αξία των κρυπτονομισμάτων οι οποίες είναι αποτέλεσμα της προσφοράς και της ζήτησης αυτών σε όλον τον κόσμο. Το πρώτο επίσημο κρυπτονόμισμα είναι το Bitcoin, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009. Έκτοτε έχουν δημιουργηθεί πολλά άλλα αντίστοιχα κρυπτονομίσματα.

Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης (E-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιστημονικός Υπεύθυνος Π.Ε. Πετράκης (Καθηγητής), Συνεργάτες Δρ. Π.Χ. Κωστής και Δρ. Κ.Η. Καυκά με ομάδα ερευνητών

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia