Η Ισπανία θα επιτρέψει σε άτομα από χώρες εκτός ΕΕ που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 να εισέλθουν στη χώρα από τις 7 Ιουνίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέντρο Σάντσεθ.

Ο νέος κανόνας θα ισχύει για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους, και κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο σε ομιλία του στη διεθνή τουριστική έκθεση FITUR στη Μαδρίτη, σύμφωνα με το Reuters.

Μια ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε μια πολυαναμενόμενη συμφωνία για πιστοποιητικά ψηφιακού εμβολίου, ο Σάντσεθ δήλωσε ότι η επιστροφή του τουρισμού θα είναι ο βασικός μοχλός της οικονομικής ανάκαμψης της Ισπανίας.

Παράλληλα, από τις 24 Μαΐου, η Ισπανία θα επιτρέψει στους τουρίστες από χώρες εκτός ΕΕ που θεωρούνται χαμηλής επικινδυνότητας να εισέλθουν χωρίς αρνητικό τεστ PCR στη χώρα.

Η Βρετανία, η μεγαλύτερη «δεξαμενή» ξένων τουριστών της Ισπανίας, θα συμπεριληφθεί στη λίστα, καθώς και η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και το Ισραήλ.

«Είναι ευπρόσδεκτοι – κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι – χωρίς περιορισμούς ούτε υγειονομικούς ελέγχους», δήλωσε ο Σάντσεθ στους δημοσιογράφους στην έκθεση.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας είπε ότι το νέο ταξιδιωτικό καθεστώς θα επιτρέψει στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις να φτάσουν έως και το 70% των επιπέδων προ πανδημίας έως τα τέλη του έτους.

Αυτό το καλοκαίρι προβλέπει ότι οι τουριστικές αφίξεις θα μπορούσαν να φτάσουν το 30% -40% των επιπέδων του 2019. Ο αριθμός ξένων τουριστών στην Ισπανία έπεσε πάνω από 80% το 2020 μετά τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή