Ιδιαίτερα βαρύ είναι το πλήγμα που υπέστη η Γερμανία από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, με το ερευνητικό ίδρυμα IW της Κολονίας να εκτιμά ότι ανέρχεται στα 300 δις ευρώ. Το ίδρυμα επισημαίνει ότι η οικονομική ζημιά που υπέστη η χώρα θα χρειαστεί χρόνια για να επιδιορθωθεί.

Η πανδημία προβλέπεται να περικόψει περίπου 100 δις ευρώ από την παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπη στο πρώτο εξάμηνο του 2021, ποσό που προστίθεται στη ζημιά του προηγούμενου έτους. Το IW, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος δημιουργεί υποσχέσεις, όμως σίγουρα ο αντίκτυπος των διαδοχικών lockdowns θα αφήσει σημάδι στη χώρα. «Θα χρειαστούν χρόνια για να εξισορροπηθούν οι απώλειες και οι δομικές παραμορφώσεις,» δήλωσε ο Μίκαελ Χοιτερ, διευθυντής του ιδρύματος. «Ο ρυθμός των εμβολιασμών τελικά αυξάνεται και αυτό είναι ένα σημάδι προς την οικονομία που δεν πρέπει να υποεκτιμηθεί.»
Ο συνολικός αντίκτυπος αντιστοιχεί στο 9% του ΑΕΠ της Γερμανίας. Η οικονομία της χώρας διέρχεται μια ρευστή περίοδο καθώς προσπαθεί να αφήσει πίσω της την κρίση, ενώ την ίδια ώρα η εποχή της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ φτάνει στο τέλος της. Η Γερμανία έχει αρχίσει τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων καθώς τα κρούσματα υποχωρούν. Τη Δευτέρα, η χώρα ανακοίνωσε 62,5 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το περασμένο επταήμερο, το χαμηλότερο από τα τέλη Φεβρουαρίου. Περίπου το 40% του πληθυσμού στη Γερμανία έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ περίπου το 14% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή