Φτάνοντας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, επέμεινε ότι ο περιβόητος νόμος που ψήφισε πρόσφατα η χώρα του δεν έχει καμιά σχέση με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Ωστόσο, τα σχόλια του κ. Ρούτε, πρωθυπουργού της Ολλανδίας για το όλο θέμα αντανακλούν την ευρεία απογοήτευση που επικρατεί στην ΕΕ σχετικά με την Ουγγαρία.

Όπως είπε ο κ. Ρούτε, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να εξωθήσει από μόνος του την Ουγγαρία εκτός ΕΕ, οπότε αυτό θα πρέπει να γίνει βήμα βήμα.

«Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να οδηγήσουμε στην ήττα την Ουγγαρία σε αυτό το θέμα», κατέληξε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Ο ουγγρικός νόμος που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανήλικους είναι «ντροπή», ένα κείμενο που αντιβαίνει σε «θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ενώ και η  Κομισιόν θα απευθύνει προειδοποιητική επιστολή στην Βουδαπέστη για να εκφράσει τις «ανησυχίες» της σε νομικό επίπεδο για την εφαρμογή ενός νόμου που «διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση