Οι αυξανόμενες τιμές των κατοικιών σε μεγάλο μέρος του πλανήτη αναδεικνύονται ως μια εκ των κυριοτέρων προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Κεντρικές Τράπεζες, καθώς δοκιμάζουν την ικανότητά τους να συγκρατήσουν την άνοδο…

Όπως αναφέρει το Bloomberg οι μνήμες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, με τη στεγαστική φούσκα είναι ακόμα νωπές, ως εκ τούτου οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν ήδη αρχίσει να διατυπώνουν ανησυχίες για τις αυξανόμενες τιμές των κατοικιών.

Κι όλα αυτά την ώρα που βρίσκονται εν μέσω διλήμματος αναφορικά με το tapering και την αύξηση των επιτοκίων.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που τάσσονται υπέρ της χαλάρωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων επικαλούνται επιχείρημα την αύξηση των τιμών των κατοικιών.
Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συνεδριάσουν οι Κεντρικές Τράπεζες σε Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα και Καναδά, όπου μεταξύ άλλων θα εξετάσουν τη λήψη μέτρωνγια ανακοπεί του αυξητικού κύματος.

Η Τράπεζα της Αγγλίας τον περασμένο μήνα εξέφρασε ανησυχία για την αγορά κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών χρησιμοποίησε στην ετήσια έκθεσή της που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα για να προειδοποιήσει ότι οι τιμές των σπιτιών είχαν αυξηθεί πιο έντονα κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ό, τι θα δικαιολογούσαν οι θεμελιώδεις αρχές, αυξάνοντας την ευπάθεια του τομέα εάν αυξηθεί το κόστος δανεισμού.

Η αδράνεια ενέχει άλλους κινδύνους. Η ανάλυση της Bloomberg Economics δείχνει ότι η στεγαστική αγορά παρουσιάζει ήδη προειδοποιήσεις φούσκας σε στυλ 2008, προκαλώντας οικονομικές ανισορροπίες και βαθύτερες ανισότητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή