Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ολοκλήρωσης της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve. Για τον ίδιο λόγο άλμα καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Αν και το συμβούλιο δεν αναμένεται να αποφασίσει αλλαγή ρότας σήμερα, η αγορά περιμένει με αγωνία το ανακοινωθέν της συνεδρίασης, καθώς και τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει, για να διαπιστώσει αν η Fed συμμερίζεται την ανησυχία πολλών αναλυτών πως η αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα θα επηρεάσει τα οικονομικά δεδομένα επιβραδύνοντας την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Εξέλιξη που προφανώς θα επηρεάσει τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας και το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του tapering.

Μέσα στο κλίμα αυτό οι δείκτες ξεκίνησαν επιφυλακτικά. Ο βιομηχανικός Dow Jones με οριακή άνοδο 0,04% ή 16 μονάδες στις 35.070 μονάδες, ο S&P 500 με κάμψη 0,11% στις 4.397 μονάδες και ο Nasdaq με επίσης οριακή πτώση 0,05% στις 14.652 μονάδες.

Θυμίζουμε πως χθες και οι τρεις βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου είχαν κλείσει με απώλειες, με τον Nasdaq να καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση κατά 1,2%.

Την ίδια ώρα, στην αγορά ομολόγων υπάρχει αλλαγή κλίματος με τις αποδόσεις να έχουν πάρει την ανιούσα. Ενδεικτικά η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ανέβηκε κατά τουλάχιστον τρεις μονάδες βάσεις στο 1,264%, ενώ η απόδοση του 30ετούς κέρδισε δυο μονάδες βάσης στο 1,918%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, τα καλά νέα συνεχίζονται με τον έναν μετά τον άλλον τους αμερικανικούς γίγαντες να ανακοινώνουν ισχυρά κέρδη και μάλιστα άνω του αναμενόμενου. Μάλιστα, η έμφαση στις Big Tech θα συνεχιστεί και σήμερα, καθώς τη σκυτάλη από τις Apple, Alphabet και Microsoft που όλες μαζί χθες ανακοίνωσαν κέρδη της τάξεως των 57 δισ. δολαρίων (ποσό διπλάσιο από την περσινή χρονιά), θα πάρουν η PayPal και η Facebook.

Στην αγορά των commodities, το αργό καταγράφει αύξηση κατά 0,65% τα 72,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί ελαφρά στα 1.796 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street