Το Ιράν είπε σήμερα ότι δεν είχε ανάμειξη στην επίθεση εναντίον πετρελαιοφόρου υπό ισραηλινή διαχείριση στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, αναφορικά με περιστατικό των προηγούμενων ημερών που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και για το οποίο το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν.

«Το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) έχει δημιουργήσει ανασφάλεια, τρόμο και βία…αυτές τις κατηγορίες για ανάμειξη του Ισραήλ, η Τεχεράνη τις καταδικάζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε διαδικτυακά. «Τέτοιου είδους κατηγορίες έχουν στόχο από την πλευρά του Ισραήλ να αποσπάσουν την προσοχή από τα γεγονότα και είναι αβάσιμες».

Ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος σκοτώθηκαν την Πέμπτη, όταν δέχθηκε επίθεση το Mercer Street, ένα πετρελαιοφόρο υπό λιβεριανή σημαία, που ανήκει σε Ιάπωνες αλλά το διαχειρίζεται η ισραηλινή εταιρεία Zodiac Maritime. Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι απαιτείται «σκληρή απάντηση» στο περιστατικό αυτό.

Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις για το τι συνέβη στο τάνκερ. Η Zodiac Maritime έκανε λόγο για «υποψίες περί πειρατείας» ενώ πηγή στο Κέντρο Ασφάλειας Ναυτιλίας του Ομάν αναφέρθηκε σε ατύχημα που συνέβη έξω από τα χωρικά ύδατα του Ομάν. Αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές που γνωρίζουν στοιχεία των υπηρεσίες πληροφοριών είπαν ότι το Ιράν είναι ο βασικός τους ύποπτος για το περιστατικό, με Αμερικανό αξιωματούχο του τομέα άμυνας να υποστηρίζει πως το πλοίο φαίνεται ότι επλήγη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή