Επιφυλακτικός για την πορεία ανάκαμψης της αγοράς εργασίας λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας και της μετάλλαξης Δέλτα εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Minneapolis Fed, Νιλ Κασκάρι, προειδοποιώντας πως τελικά μπορεί να επηρεάσει την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

«Ήμουν πολύ αισιόδοξος για το φθινόπωρο, πως θα είχαμε μια ισχυρή αγορά εργασίας με πολλούς Αμερικανούς να επιστρέφουν στη δουλειά. Αυτό παραμένει το βασικό μου σενάριο. Όμως, αν ο κόσμος είναι φοβισμένος για την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα, αυτό μπορεί να επιβραδύνει την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας κι επομένως να επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη» σχολίασε χαρακτηριστικά, σε σημερινή συνέντευξη του στο δίκτυο CBS.

Θυμίζουμε πως το συμβούλιο της Federal Reserve, κατά τη διήμερη συνεδρίαση του μέσα στην εβδομάδα, έκανε ένα ακόμη, μικρό βήμα, προς την κατεύθυνση της μείωσης των μέτρων στήριξης της οικονομίας καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται. Όμως, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως η αγορά εργασίας δεν έχει ανακάμψει ακόμη, όσο θα περίμενε κανείς, επισημαίνοντας συγκεκριμένα πως απαιτείται σημαντική ακόμη πρόοδος για να φτάσει στους στόχους της πλήρους απασχόλησης που θέτει η Τράπεζα.

Την ίδια ακόμη άποψη εξέφρασε και ο κ. Κασκάρι, υποστηρίζοντας πως έχει καταγραφεί μεν πρόοδος, σε σχέση με τα επίπεδα της απασχόλησης πέρυσι, όμως υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. «Έχουμε ακόμη 7 με 9 εκατ. Αμερικανούς που είναι χωρίς δουλειά και τους οποίους πρέπει να επαναφέρουμε στην αγορά εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ανάλογο τόνο κινήθηκε και η τοποθέτηση της Λάελ Μπρέναρντ, την Παρασκευή, η οποία υποστήριξε πως «η απασχόληση έχει ακόμη αρκετή απόσταση να διανύσει», καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν χωρίς δουλειά. Η κυρία Μπρέναρντ είναι μέλος του συμβουλίου και κατά πολλούς η ισχυρότερη αντίπαλος του νυν διοικητή, Τζερόμ Πάουελ, για την προεδρία της Fed που θα ανανεωθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ενεργειακή κρίση – Γιατί η Gazprom κατηγορείται για χειραγώγηση των τιμών που πλήττουν την ευρωπαϊκή αγορά
Διεθνή |

Η απειλή της ενεργειακής κρίσης και ο... ύποπτος ρόλος της Gazprom

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας, σκοπός της Μόσχας είναι να ωθήσει τις τιμές σε τόσο υψηλά επίπεδα, ώστε η Γερμανία να σπεύσει να εγκρίνει, δίχως επιφυλάξεις, το αμφιλεγόμενο πολιτικά έργο του Nord Stream 2, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα

Βρετανία – Καμπανάκι κινδύνου για τις αυξημένες ενεργειακές τιμές και τις ελλείψεις σε τρόφιμα
Διεθνή |

Βρετανία καμπανάκι κινδύνου για τις αυξημένες ενεργειακές τιμές

Έκτακτη συνάντηση με παράγοντες του εγχώριου ενεργειακού κλάδου πραγματοποίησε ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας, Κβάσι Κβαρτένγκ σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για την κρίση εν όψει και του χειμώνα