Ανοδικά κινείται σήμερα το δολάριο, καθώς τα κατώτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα της Κίνας βοήθησαν το αμερικανικό νόμισμα να ξεπεράσει την… απογοήτευση του από τα αρνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή αναφορικά με το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, έναντι του καλαθιού των νομισμάτων, το δολάριο έφτασε έως και στα 92,60, από το εβδομαδιαίο χαμηλό των 92,468 την Παρασκευή. Τα μεγαλύτερα κέρδη του καταγράφησαν έναντι του κινεζικού γουάν και του αυστραλιανού δολαρίου κατά 0,1% και 0,6% αντιστοίχως.

Πάντως, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν πως η πρόσφατη υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος ήταν περισσότερο μια πρόσκαιρη διόρθωση παρά η αρχή μιας διαρθρωτικής καθοδικής πορείας.

Η δημοσίευση των πρακτικών της Fed μέσα στην εβδομάδα θεωρούνται κλειδί για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του νομίσματος, ειδικά δε, αν τα πρακτικά επιβεβαιώσουν πως όλο και περισσότερα μέλη του συμβουλίου κλίνουν προς την κατεύθυνση της έναρξης του tapering μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Άλλωστε, τις προηγούμενες ημέρες πολλοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει δημοσίως πως «βλέπουν» έναρξη της επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων μέσα στο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές