Η κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, σε μια τελευταία ένδειξη ότι το αυξημένο κόστος κατασκευής και οι τιμές των κατοικιών συνέχισαν να περιορίζουν την αγορά κατοικίας στις αρχές του τρίτου τριμήνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, οι αρχικές κατοικίες μειώθηκαν κατά 7,0% σε 1,534 εκατ. ακίνητα, από 1,6 εκατ. ακίνητα τον Ιούνιο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι νέες κατοικίες θα υποχωρούσαν στο 1,600 εκατ. Οι άδειες για μελλοντική κατασκευή κατοικιών αυξήθηκαν κατά 2,6% .

Μία ημέρα πριν,  προηγήθηκε έκθεση της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Σπιτιών, η οποία έδειξε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ οικοδόμων μονοκατοικιών μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των  τελευταίων 13 μηνών τον Αύγουστο λόγω του υψηλότερου κόστους υλικών και των τιμών των κατοικιών, οι οποίες μειώνουν τη ζήτηση για σπίτια.

Το κόστος κατασκευής παραμένει ένα θέμα, παρόλο που τα συμβόλαια μελλοντικής ξυλείας έχουν υποχωρήσει από το ιστορικό υψηλό του Μαΐου, με τη σύμβαση για παράδοση τον Νοέμβριο να διαπραγματεύεται αρκετά χαμηλότερα. Οι ελλείψεις γης και εργατικού δυναμικού συνεχίζονται.

Η ζήτηση κατοικιών αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η οποία τροφοδότησε τη μετανάστευση από πόλεις στα προάστια και άλλες περιοχές χαμηλής πυκνότητας, καθώς οι Αμερικανοί αναζητούσαν ευρύχωρα καταλύματα για γραφεία στο σπίτι και σχολείο. Η ισχυρή ζήτηση, που οφείλεται επίσης στα χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων, ξεπέρασε σημαντικά την προσφορά, οδηγώντας σε διψήφια ετήσια αύξηση των τιμών των κατοικιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή