Πρώτη σημαντική ανακοίνωση της εβδομάδας αποτελεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων της έκθεσης JOLTs την Τετάρτη στις 17:00.

Η έκθεση περιλαμβάνει τον αριθμό διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην Αμερική, ο οποίος εκτιμάται ότι θα σημειώσει μείωση από τα 10 εκ. του Ιουνίου στα 9,3 εκ. για τον Ιούλιο.

Την Πέμπτη στις 15:30 αναμένεται να ανακοινωθεί αριθμός νέων αιτήσεων ανεργίας που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική οικονομία στο πέρας μιας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο αριθμός των αιτήσεων θα υποχωρήσει στις 335 χιλιάδες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα άγγιξε στις 340 χιλιάδες.

Οι δύο παραπάνω ανακοινώσεις φέρουν ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς η αγορά εργασίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις πληθωριστικές πιέσεις που παρατηρούνται την τρέχουσα χρονική περίοδο στην Αμερική.

Σημαντική μείωση του αριθμού διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με αυξημένα ποσοστά ανεργίας, θα οδηγήσoυν την FED πιο κοντά στην λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Επίσης την Πέμπτη, στις 14:45, θα λάβουν χώρα οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με την επιτοκιακή και γενικότερα τη νομισματική της πολιτική, ενώ μετά το πέρας των ανακοινώσεων, στις 15:30, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της Τράπεζας.

Φαίνεται πως η Τράπεζα δεν θα προβεί σε μεταβολή των επιτοκίων της, ενώ, η συνέντευξη που θα ακολουθήσει αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον επενδυτών και αναλυτών καθώς οι τελευταίοι θα προσπαθήσουν να να εκμαιεύσουν στοιχεία για την μελλοντική πολιτική της Τράπεζας, η οποία φαίνεται πως θα απασχολήσει ιδιαίτερα στο μέλλον λόγω των πληθωριστικών πιέσεων που παρατηρούνται στην ευρωζώνη.

Η εβδομάδα κλείνει την Παρασκευή στις 15:30 με την ανακοίνωση του μηνιαίου Δείκτη Τιμών Παραγωγού στην Αμερική, ο οποίος αναμένεται να υποχωρήσει από το 1% του προηγούμενου μήνα, στο 0,6% για τον Αύγουστο.

Η σύνδεση του δείκτη με τον πληθωρισμό καθιστά πρόδηλο ότι μεγάλη απόκλιση προς τα πάνω θα κρούσει τον κώδωνα στην FED και οδηγήσει σε προβληματισμό σχετικά με την τρέχουσα μη επιθετική πολιτική της Τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, θα συνεχιστούν οι ανακοινώσεις β’ τριμήνου των εταιριών.

Μεταξύ άλλων εταιριών αναμένονται αποτελέσματα χρήσης β’ τριμήνου από τις H&R Block που αναμένεται να ανακοινώσει απώλι, Lululemon Athletica και GameStop.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News