
Την αγωνία του για την καθυστέρηση αποφάσεων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αναφορικά με τη χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου στους υγειονομικούς κατέθεσε μιλώντας στη Ναυτερμπορική ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός με 3η δόση, το ζητάμε εδώ και καιρό. Η καθυστέρηση από τη Επιτροπή Εμβολιασμών δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί υπάρχει, δεν την καταλαβαίνουμε. Πρέπει τόσο σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται άμεσα».
Αύξηση των εμβολιασμών τώρα
Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή είπε ότι διαφαίνεται μια σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα και αυτό είναι θετικό γιατί είχαμε αντίθετες προβλέψεις με έναυσμα την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές. Η Θεσσαλονίκη για παράδειγμα καταγράφει περισσότερα κρούσματα από την Αττική, ευτυχώς όμως η κατάσταση είναι και εκεί ελεγχόμενη. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, αλλά να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα γιατί η κατάσταση μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει. Επιπλέον, όπως είπε, πρέπει οι προσπάθειες όλων να στραφούν στην περαιτέρω αύξηση των εμβολιασμών.
Θετικό πρόσημο που δεν είναι τρομακτικός ο αριθμός των θετικών παιδιών
Θετικό πρόσημο σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, αποτελεί το γεγονός ότι δεν είναι τρομακτικός ο αριθμός των θετικών παιδιών που προέκυψαν από τα πρώτα τεστ και ότι τα παιδιά που ανιχνεύθηκαν δεν μπήκαν καν στις τάξεις οπότε τα υπόλοιπα είναι ασφαλή. «Σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Εξαδάχτυλος.
Τέλος, αναφερόμενος στην μετάλλαξη Δ και κατά πόσο μας ανησυχεί η επικράτησή της είπε, ότι ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα επικρατούσε και ότι γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπισθεί η όλη κατάσταση επιτυχώς, ενώ η Μ φαίνεται ότι δεν είναι πιο μεταδοτική γι’ αυτό και ο Π.Ο.Υ. τη δίνει ως πιο ενδιαφέρουσα για παρατήρηση όχι ως πιο επικίνδυνη.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές