Με μαζική συμμετοχή και αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση των διανομέων στην Αθήνα απαντώντας στις απαιτήσεις της διοίκησης της «e-food», που στόχο έχει να μετατρέψει διανομείς από μισθωτούς σε «συνεργάτες» με τις ανάλογες επιβαρύνσεις στην ασφάλιση, τον εξοπλισμό και τα μέσα μετακίνησής τους.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας με απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι στην έκτακτη Γενική τους Συνέλευση σαν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία.

Oι συγκεντρωθέντες ακολούθησαν τη διαδρομή από Πεδίο του Άρεως μέσω Πατησίων και Σταδίου στο υπουργείο Εργασίας όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την πολιτικη του υπουργείου, συνέχισαν στη βουλή και το Σύνταγμα και ακολούθησε μετά η μεγάλη διαδρομή έως το Νέο Ηράκλειο και την έδρα της εταρείας . Εκεί τους περίμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία αρχικώς τους διεμήνυσε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να δεχθεί αντιπροσωπεία τους.

Ωστόσο, μετά την επίμονη απαίτηση των εργαζομένων να γίνει δεκτή αντιπροσωπεία τους, έγινε μια συνάντηση η οποία ωστόσο δεν απέφερε κανέναν καρπό, καθώς οι εκπρόσωποι της εταιρεία ςδήλωσαν αναρμόδιοι.

Μετά το ναυάγιο της συνάντησης, το συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού νομού Αττικής και το σωματείο βάσης εργαζομένων δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία την Παρασκευή και νέα συγκέντρωση.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τι απαιτούν οι εργαζόμενοι

Τα σωματεία απαιτούν εδώ και τώρα: Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου, με απευθείας πρόσληψη από την «e-food», με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

Επίσης διεκδικούν:

Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, ώστε να διασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων. Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.λπ., σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και σε εξωτερικούς χώρους. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (Μέσα Ατομικής Προστασίας, ένσημα Βαρέα – Ανθυγιεινά, εταιρικό κινητό και δίκυκλο). Χώρους με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζόμενων διανομέων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας