Η απουσία σημαντικών οικονομικών γεγονότων σήμερα Δεύτερα, ρίχνει τα βλέμματα των επενδυτών στις ανακοινώσεις των επόμενων ημερών της εβδομάδας.

Αύριο Τρίτη, στις 17:00, θα ανακοινωθεί ο Μη Βιομηχανικός δείκτης ISM στην Αμερική, ο οποίος εκτιμάται ότι θα βρίσκεται στις 60 μονάδες για το Σεπτέμβριο, μειωμένος σε σχέση με τις 61,7 μονάδες του προηγούμενου μήνα.

Μια ώρα αργότερα, στις 18:00, θα λάβει η χώρα η Ομιλία της Προέδρου της ΕΚΤ, Λαγκάρντ σχετικά με τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας.

Την Τετάρτη, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην ανακοίνωση των στοιχείων της απογραφής αργού πετρελαίου στην Αμερική στις 17:30, ενώ η Πέμπτη φέρει σημαντικά γεγονότα τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Αμερική.

Ειδικότερα, στις 14:30, θα δημοσιευθούν τα πρακτικά της συνάντησης νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τους αναλυτές να αναμένουν εκείνα προκειμένου να εκμαιεύσουν πληροφορίες σχετικά με τη μελλοντική πολιτική της Τράπεζας και τον πιθανό τρόπο με τον οποίο θα δράσει προκειμένου να συσταλούν οι αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Μια ώρα αργότερα, στις 15:30, ανακοινώνεται ίσως το σημαντικότερο οικονομικό γεγονός της εβδομάδας, οι νέες αιτήσεις ανεργίας που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική οικονομία στο πέρας μιας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός θα σημειώσει μείωση στις 350 χιλιάδες, έναντι των 362 χιλιάδων του προηγούμενου μήνα.

Υποχώρηση εκτιμάται ότι θα εμφανίσει και το ποσοστό ανεργίας Σεπτεμβρίου στην Αμερική, το οποίο θα ανακοινωθεί την Παρασκευή στις 15:30, και εκτιμάται στο 5,1% σε σχέση με το 5,2% του προηγούμενου μήνα.

Τα ενθαρρυντικά δείγματα της αμερικανικής αγοράς εργασίας βρίσκουν σύμφωνες τις εκτιμήσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ περί απορρόφησης των πληθωριστικών πιέσεων και απομακρύνει την Τράπεζα από τη χάραξη νέας νομισματικής πολιτικής.

Τόσο οι ανακοινώσεις στην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, όσο και οι ανακοινώσεις στην γηραιά ήπειρο, κρατούν τους επενδυτές στην αγορά μετοχών, ενώ παράλληλα πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα ανακοινώσεων αποτελεσμάτων χρήσης γ’ τριμήνου.

Μεταξύ άλλων εταιριών αναμένονται αποτελέσματα από τις PepsiCo, Constellation Brands, Lamb Weston Holdings και ConAgra Foods.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News