Δεν υπάρχει λόγος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια έως το τέλος του 2022, καθώς ο πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ για το 2%, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι τα προβλήματα στον όμιλο China Evergrande, που αντιμετωπίζει κρίση ρευστότητας, θα μπορούσαν να έχουν ευρύτερο αντίκτυπο, εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις εκτός Κίνας: «Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τις κινεζικές αρχές ».

Ο Βιλερουά, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου για την χάραξη πολιτικής της ΕΚΤ, δήλωσε στο ραδιόφωνο France Info ότι ο συνολικός πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ θα υποχωρήσει κάτω από το 2% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

«Σήμερα, ο συνολικός πληθωρισμός είναι λίγο πάνω από το 2%. Αλλά, πιστεύω ξεκάθαρα ότι ο συνολικός πληθωρισμός θα επανέλθει κάτω από το 2% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους », είπε ο Γάλλος Τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή