Ο πρώην επικεφαλής της Fed Άλαν Γκρίνσπαν, ο Τραπεζίτης που χαρακτηρίστηκε ως «μέγας πολέμιος του πληθωρισμού», επανήλθε στο προσκήνιο, παρεμβαίνοντας στο προσφιλές του θέμα: τον πληθωρισμό.

Ενώ ορισμένες από τις δυνάμεις που πιέζουν τις τιμές είναι πιθανό να αποδειχθούν παροδικές, το αυξανόμενο δημόσιο χρέος και άλλες υποκείμενες πιέσεις θα μπορούσαν να διατηρήσουν τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα σε μακροπρόθεσμη βάση, είπε.

«Η τάση προς τον πληθωρισμό παραμένει, δυστυχώς, πολύ πάνω από τον μέσο όρο του 2% περίπου τις τελευταίες δύο δεκαετίες», έγραψε σε σημείωμα που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Advisors Capital Management.

Ο Γκρίνσπαν, ο οποίος είναι ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του ομίλου Capital Management, είπε ότι η Fed ίσως χρειαστεί να χαλιναγωγήσει την υποστήριξή της για την οικονομία εάν περαιτέρω δημοσιονομικά κίνητρα τροφοδοτήσουν τη ζήτηση.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed, οι οποίοι έχουν περιγράψει την πρόσφατη άνοδο του πληθωρισμού ως σε μεγάλο βαθμό παροδική, αναμένεται να ανακοινώσουν το tapering κατά τη συνάντησή τους την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή