Καλπάζει η οικοδομική δραστηριότητα καθώς η ζήτηση στην αγορά ακινήτων έχει ανακάμψει και βελτιώνεται σταθερά και το μακροοοικονομικό κλίμα της χώρας.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και η διάθεση των τραπεζών να ενισχύσουν τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων, σε συνδυασμό με το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, έχουν ενισχύσει τη ζήτηση για την αγορά κατοικίας σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Η εγχώρια κτηματαγορά, με όλες τις εκτιμήσεις από ανθρώπους της αγοράς συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι αυξητικές τάσεις θα συνεχιστούν, καθώς η αγορά έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα στην πανδημία.

Διαβάστε επίσης: Περισσότερες γυναίκες οικοδόμοι;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά την περίοδο του φετινού οκταμήνου (Ιανουάριος – Αύγουστος) η συνολική οικοδομική δραστηριότητα καταγράφει αύξηση κατά 29,1% στον αριθμό των αδειών, κατά 57,4% στην επιφάνεια και κατά 50,1% στον όγκο συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Αντίστοιχα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα το ίδιο διάστημα σημειώνει αύξηση κατά 29,2% στον αριθμό των αδειών, κατά 56,4% στην επιφάνεια και κατά 47,6% στον όγκο.

Τον φετινό Αύγουστο εκδόθηκαν συνολικά 1.468 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 451.100 τ.μ. επιφάνειας και 2.234.900 κυβικά μέτρα όγκου, παρουσίασε δηλαδή αύξηση κατά 12,7% στον αριθμό των αδειών, κατά 53% στην επιφάνεια και κατά 64,2% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Αντίστοιχα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα παρουσίασε αύξηση κατά 13,1% στον αριθμό των αδειών, κατά 53,8% στην επιφάνεια και κατά 64,8% στον όγκο.

Διαβάστε επίσης: Alpha Bank: Η μετάλλαξη Δ ενδέχεται να επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα

Κατά την περίοδο των τελευταίων 12 μηνών, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα ανήλθε σε 22.391 άδειες, που αντιστοιχούν σε 5.562.500 τ.μ. επιφάνειας και 23.069.500 κυβικά μέτρα όγκου.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 – Αυγούστου 2020 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 19,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 36,4% στην επιφάνεια και κατά 29,1% στον όγκο. Κατά το ίδιο 12μηνο σύγκρισης, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα καταγράφει αύξηση κατά 19,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 34,9% στην επιφάνεια και κατά 26,4% στον όγκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Premia Properties – Η game changer real estate εταιρεία στην Ελλάδα
Ακίνητα |

Premia Properties: Η game changer real estate εταιρία στην Ελλάδα

Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης έχει μπει η εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία ακινήτων, Premia Properties του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη η οποία ανεβάζει ψηλά τον πήχη στον τομέα του real estate αποτελώντας παράλληλα ένα από τα πιο επιτυχημένα turnaround stories των τελευταίων ετών