Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε τη Δευτέρα την προσπάθεια της Volkswagen να αποφύγει τις αγωγές που υποβλήθηκαν από αξιωματούχους σε τρεις πολιτείες που ζητούσαν αποζημίωση λόγω του σκανδάλου με την παραποίηση των εκπομπών ρύπων ντίζελ από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι δικαστές αρνήθηκαν να ακούσουν τις προσφυγές της VW και της γερμανικής εταιρείας Robert Bosch LLC που είναι προμηθευτής αυτοκινητοβιομηχανιών, κατά απόφασης κατώτερου δικαστηρίου που επέτρεπε στην κομητεία Hillsborough της Φλόριντα και στην κομητεία Salt Lake της Γιούτα να επιδιώξουν να θεωρήσουν τις εταιρείες υπεύθυνες, σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς, που απαγορεύουν την παραβίαση των ελέγχων εκπομπών οχημάτων. Το δικαστήριο απέρριψε επίσης την έφεση της VW για παρόμοια απόφαση σε υπόθεση που άσκησε η πολιτεία του Οχάιο.

Η θυγατρική της Volkswagen, Volkswagen Group of America, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον νόμο περί καθαρού αέρα (Clean Air Act), που αποτελεί ορόσημο στους περιβαλλοντικούς νόμους των ΗΠΑ, μόνο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει τέτοιες υποθέσεις.

Η VW, να σημειωθεί, ότι έχει ήδη καταλήξει σε διακανονισμό άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τους δικαστές να μην ακούσουν την υπόθεση, λέγοντας ότι ο νόμος Clean Air Act επιτρέπει την επιβολή των νόμων του κράτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή