Δυο νέες μακροχρόνιες ναυλώσεις για δυο υπερ-δεξαμενόπλοια (Very Large Crude Carrier-VLCC) εξασφάλισε η Tsakos Energy Navigation (TEN) του Νίκου Τσάκου.

Από τις ναυλώσεις  οι οποίες είναι διάρκειας τριών έως πέντε ετών, θα προκύψουν μικτά έσοδα για στην ναυτιλιακή εταιρεία άνω των 110 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλη την περίοδο της ναύλωσης εξαιρουμένων επιπλέον εσόδων που μπορεί να προκύψουν από τον όρο της συμμετοχής στα κέρδη (profit sharing).

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτές τις ναυλώσεις που αντικατοπτρίζουν τα θετικά σημάδια στις αγορές δεξαμενόπλοιων και παρέχουν προστασία και σημαντικά οικονομικά οφέλη, σχολίασε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, εκπρόσωπος της TEN.

Η εταιρεία πρόσθεσε ο κ. Σαρόγλου, διερευνά και  άλλες ναυλώσεις αυτού του είδους, έτσι ώστε μαζί με τα δεξαμενόπλοια που δραστηριοποιούνται στην spot αγορά αλλά και την παραλαβή του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου να αξιοποιήσει ένα θετικό momentum της αγοράς.

H TEN, ιδρύθηκε το 1993 και ελέγει ένα στόλο από 71 πλοία, 8 εκατ. dwt ενώ έχιε σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ένα LNG carrier, ένα suezmax DP2 shuttle tanker και τέσσερα aframax δεξαμενόπλοια διπλού καυσίμου (dual-fuel LNG).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά