Ιδιοκτήτης μικρής εταιρείας στα βόρεια προάστια ενημέρωσε έναν από τους 15 υπαλλήλους που απασχολούσε – ο οποίος ήταν και ο μοναδικός ανεμβολίαστος μεταξύ του προσωπικού – πως αν δεν εμβολιαζόταν θα αναγκαζόταν να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, καθώς έθετε σε κίνδυνο τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Ο υπάλληλος στάθμισε τα δεδομένα και αποφάσισε να προχωρήσει στον εμβολιασμό. Μάλιστα κόλλησε κορωνοϊό λίγο πριν από τη δεύτερη δόση αλλά ο οργανισμός του ανταποκρίθηκε.

Υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις που γνωρίζει η στήλη αλλά δεν είναι ο κανόνας. Ιδίως στις μεγάλες εταιρείες με πάνω από 30 άτομα προσωπικό, με το ποσοστό των ανεμβολίαστων να μην είναι αμελητέο, ο εργοδότης δεν αποφασίζει εύκολα να έρθει σε ρήξη μαζί τους. Οι επιστήμονες προειδοποιούσαν από τον Αύγουστο πως τον Οκτώβριο – Νοέμβριο ο ιός θα είχε έξαρση επειδή οι ανεμβολίαστοι θα κολλούσαν ο ένας τον άλλον. Ετσι και έγινε. Το ζητούμενο είναι από τους περίπου 2.000.000 ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν έστω οι μισοί για να χτιστεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας.

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Θα αντιμετωπίσουμε τραγικές καταστάσεις καθώς η πανδημία αντεπιτίθεται και οι ανεμβολίαστοι είναι εκεί για να «ταΐσουν» τον ιό. Ενα νέο lockdown είναι αμφίβολο να επιβληθεί, αφού με χρέος 350 δισ. ευρώ η κυβέρνηση θα αποφύγει να δανειστεί εκ νέου για να στηρίξει αναστολές προσωπικού κ.λπ. Οι επικεφαλής των Εντατικών από την άλλη πλευρά δεν το αποκλείουν, αφού σε λίγο οι διασωληνωμένοι, όπως εκτιμούν, θα κάνουν ουρά και εκτός ΜΕΘ.

Και έχεις και τους μαγαζάτορες των εμπορικών καταστημάτων και της εστίασης που ζητάνε να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους ώστε να έχουν πελατεία αλλά ξορκίζουν και ένα lockdown. Kορόνα χάνεις, γράμματα κερδίζω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion