Οι πωλητές τελικά έκαμψαν στο τέλος την αντίσταση των επιλεκτικών αγοραστών στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οδήγησαν τον γενικό δείκτη και πάλι στη ζώνη των 910 μονάδων, πιέζοντας τη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του. Το αποτέλεσμα ήταν ο γενικός δείκτης να «προσγειωθεί» στις 911,43 μονάδες, με απώλειες 0,39% και τον τζίρο κοντά στα 55 εκατ. ευρώ.

Δύο μέτωπα μονοπώλησαν σήμερα την αγορά. Το ένα ήταν οι αναταράξεις στη μετοχή της Attica Bank, η διαπραγμάτευση της οποίας στη νέα προσαρμοσμένη τιμή των 0,2740 ευρώ, αλλά χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής (3,95 ευρώ), προκάλεσε στρέβλωση στο ποσοστό της διακύμανσης της. Τελικά η μετοχή έκλεισε στα 1,78 ευρώ, με μόλις 45 χιλ. τεμάχια.

Ο παράγοντας πανδημία

Το δεύτερο μέτωπο ήταν, μετά και τη μη… αναβάθμιση πάντως της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s, η πορεία της πανδημίας στη χώρα. Άλλωστε, όπως προειδοποιεί το τμήμα Ερευνών του e-learning του ΕΚΠΑ, οι πιθανές αυξήσεις στα κρούσματα της πανδημίας παραμένουν ένας βασικός αρνητικός κίνδυνος και η περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα μπορούσε να παρεμποδίσει το ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης. Και η αγορά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό…

Το ίδιο άλλωστε επιβεβαίωσε και το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, το οποίο επισήμανε ότι η υλοποίηση των προβλεπόμενων δημοσιονομικών μεγεθών εμπεριέχει σημαντικές αβεβαιότητες που προέρχονται από την ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας, τις ενδεχόμενες μόνιμες απώλειες της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία, το βαθμό ικανότητας των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και, τέλος, την πιθανότητα μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Jumbo και Πειραιώς μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των πωλητών, αφού έκλεισαν με απώλειες 3,24% και 3,08% αντίστοιχα, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να υποχωρούν κατά 2,10%.

Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Εθνική, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Eurobank, ενώ θετικά έκλεισαν οι Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Σαράντης. Η Βιοχάλκο ενισχύθηκε κατά 1,28%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους