Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους αυξήθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, καταγράφοντας απρόσμενη άνοδο τον Οκτώβριο.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν την υγιή ζήτηση στην αγορά, καθώς περισσότεροι αγοραστές επωφελούνται από την ισχυρότερη αύξηση των θέσεων εργασίας και τα χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών, οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, με τη συνολική αξία των συμβολαίων να διαμορφώνεται σε 6,34 εκατομμύρια ετησίως.

Η μέση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους έκανε λόγο για 6,2 εκατ. δολάρια τον Οκτώβριο.

Ενώ ο μηνιαίος ρυθμός των πωλήσεων στις ΗΠΑ  έχει υποχωρήσει αφού έφτασε σε υψηλό 14 ετών πριν από ένα χρόνο, παραμένουν πολύ πάνω από τα προ-πανδημικά επίπεδα.

«Οι πληθωριστικές πιέσεις, όπως τα ταχέως αυξανόμενα ενοίκια και οι αυξανόμενες τιμές καταναλωτή, μπορεί να αναγκάσουν ορισμένους υποψήφιους αγοραστές να αναζητήσουν την προστασία μιας σταθερής, συνεπούς πληρωμής στεγαστικού δανείου», δήλωσε ο Lawrence Yun, επικεφαλής οικονομολόγος του NAR.

Η μέση τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά περισσότερο από 13% τον Οκτώβριο από πέρυσι στα 353.900 δολάρια. Τον προηγούμενο μήνα ήταν 351.200 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή