Ο πρίγκιπας Κάρολος εγκαινίασε σήμερα επισήμως μια νέα μονάδα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών, καθώς η εταιρεία στοχεύει να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη του κλάδου φαρμάκων της.

Η AstraZeneca προμήθευσε δύο δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για την COVID-19, που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και προσπαθεί επίσης να φέρει στην αγορά ένα προληπτικό κοκτέιλ αντισωμάτων κατά της COVID-19.

Ωστόσο, ενώ η εταιρεία δημιουργεί ένα ξεχωριστό τμήμα για θεραπείες εμβολίων και αντισωμάτων υπό το φως της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει επίσης ενισχύσει και σε άλλους τομείς έρευνας.

Νωρίτερα φέτος, η AstraZeneca ολοκλήρωσε την αγορά της φαρμακοβιομηχανίας Alexion που ειδικεύεται στις σπάνιες ασθένειες έναντι του ποσού των 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Το νέο μας Κέντρο Ανακάλυψης στο Κέιμπριτζ… θα μας επιτρέψει να σπάσουμε νέα όρια στην κατανόηση της βιολογίας των ασθενειών, να δημιουργήσουμε νέα φάρμακα που θα αλλάξουν τη ζωή των ασθενών μας και να τροφοδοτήσουν το επόμενο στάδιο της ανάπτυξης της εταιρείας μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Pascal Soriot της AstraZeneca.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και διάδοχος του θρόνου, περιηγήθηκε στο κέντρο και έκανε μια σύντομη ομιλία στα εγκαίνια.

Τα σχέδια για τα νέα κεντρικά γραφεία της AstraZeneca και το μεγάλο campus Έρευνας και Ανάπτυξης στο Κέιμπριτζ ήρθε στο προσκήνιο το 2013, αλλά το κόστος και το χρονοδιάγραμμά της έχουν υπερβεί την αρχική εκτίμηση των 330 εκατομμυρίων λιρών και την στοχευμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης που ήταν το 2016.

Η AstraZeneca, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο θεραπειών για ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης, ανακοίνωσε ότι το κέντρο θα υποστηρίξει την έρευνα σε εξειδικευμένα φάρμακα και θεραπείες επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένης της γονιδιακής επεξεργασίας και των κυτταρικών θεραπειών.

«Θα έχουμε προόδους που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην κλινική τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια, οδηγώντας σε πραγματικά αποτελεσματικά νέα φάρμακα σε διάφορες πτυχές της θεραπείας του καρκίνου», δήλωσε η Δρ Σούζαν Γκάλμπρεϊθ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, στο ογκολογικό τμήμα R&D της AstraZeneca..

«Είμαι πολύ αισιόδοξη για το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά σε αυτήν την ασθένεια την επόμενη δεκαετία», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή