Στο «κόκκινο» ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση και οι τρεις βασικοί επιμέρους δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να επιλέγουν να αγνοήσουν την πολύ καλή εξέλιξη από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, με τη θεαματική πτώση των αιτήσεων για νέα επιδόματα ανεργίας στο χαμηλότερο σημείο από το 1969.

Η αιτία βρίσκεται στα… απόνερα που δημιούργησε η απόφαση του Λευκού Οίκου να κρατήσει τον Τζερόμ Πάουελ στο τιμόνι της Federal Reserve. Διότι μπορεί η αγορά να έχει εμπιστοσύνη στον νυν διοικητή και να εκτιμά την ομαλή συνέχεια, όμως συνειδητοποίησε πως τα γεράκια στο συμβούλιο θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να «περάσουν» την άποψη τους και να επισπεύσουν την αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής και την αύξηση των επιτοκίων.

Δεν είναι τυχαίο πως ήδη από χθες οι πιέσεις προς τον τεχνολογικό κλάδο και τις λεγόμενες αναπτυξιακές μετοχές ήταν σημαντικές, κάτι που φαίνεται πως θα συνεχιστεί και σήμερα. Αύριο το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό λόγω της αργίας των Ευχαριστιών, ενώ και την Παρασκευή θα κλείσει νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει κάμψη κατά 0,5% ή 180 μονάδες στις 35.633, ο S&P 500 χάνει 0,64% στις 4.661 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη υποχώρηση καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος στις 15.600 μονάδες καταγράφει πτώση ύψους 1,1% ή 173 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις συνεχίζουν να αυξάνονται σαν αποτέλεσμα της είδησης της επανατοποθέτησης Πάουελ στην προεδρία της Fed, τη Δευτέρα. H απόδοση του 10ετούς κερδίζει και σήμερα έδαφος στο 1,676%, σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα, όταν είχε κλείσει στο 1,55%. Την ίδια ώρα στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται με την ισοτιμία με το ευρώ/δολαρίου να βρίσκεται στο 1,12.

Στην αγορά των commodities, οι πιέσεις στο μαύρο χρυσό συνεχίζονται στον απόηχο της απελευθέρωσης ποσότητας των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών, με το Brent να χάνει 0,22% στα 82,13 δολάρια και το αμερικανικό WTI να έχει υποχωρήσει στα 78,45 δολάρια. Πτωτικά κινείται και ο χρυσός στα 1.783 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street