Η παραλλαγή Όμικρον είναι «πολύ μεταδοτική» και απαιτεί «επείγουσα δράση» προειδοποίησαν οι υπουργοί Υγείας των χωρών της G7, κατόπιν της ολοκλήρωσης των εργασιών της έκτακτης συνόδου που συγκάλεσε η Βρετανία εν μέσω παγκόσμιου συναγερμού για το νέο στέλεχος.

«Η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας πολύ μεταδοτικής παραλλαγής της Covid-19, που απαιτεί επείγουσα δράση» αναφέρουν οι υπουργοί σε ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο.

«Οι υπουργοί χαιρέτισαν την υποδειγματική εργασία της Νότιας Αφρικής, η οποία εντόπισε την παραλλαγή και προειδοποίησε τις άλλες χώρες» σημειώνουν και εκφράζουν παράλληλα τη λύπη τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που αποφασίστηκαν.

Στο επίκεντρο τα εμβόλια

Οι χώρες της G7 «αναγνώρισαν επίσης τη στρατηγική σύνδεση να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα εμβόλια προετοιμάζοντας τις χώρες να λάβουν δόσεις, παρέχοντας επιχειρησιακή βοήθεια, δίνοντας συνέχεια στις δεσμεύσεις μας στον τομέα των δωρεών, στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια, καθώς και υποστηρίζοντας την έρευνα και την ανάπτυξη».

Παράλληλα, οι χώρες της G7 δεσμεύονται εξάλλου «να συνεχίσουν να εργάζονται σε στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους διεθνείς εταίρους προκειμένου να μοιραστούν τις πληροφορίες και να παρακολουθήσουν την Όμικρον».

«Οι υπουργοί δεσμεύονται να συνέλθουν εκ νέου τον Δεκέμβριο» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Υγείας της G7.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inbox