Σε νέες συστάσεις για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Βρετανίας υπό την σκιά της παραλλαγής Όμικρον κατέληξε η αρμόδια επιστημονική επιτροπή που έχει συστήσει η κυβέρνηση.

Βάσει των νέων οδηγιών, το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων θα διευρυνθεί άμεσα προς όλο τον ενήλικο πληθυσμό, ενώ παράλληλα θα μειωθεί στο μισό ο χρόνος αναμονής μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, από το ένα εξάμηνο που ίσχυε σε μόλις τρεις μήνες!

Πάντως, η ενισχυτική δόση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χορηγηθεί νωρίτερα από τρεις μήνες από την λήψη και της δεύτερης δόσης.

Παράλληλα οι επιστήμονες του Joint Committee on Vaccination and Immunisation εισηγήθηκαν τη χορήγηση δεύτερης δόσης στους εφήβους, ηλικίας 12 έως 15 ετών, που μέχρι τώρα λάμβαναν μόνο μία δόση.

Πάντως, ακόμη και με τη διεύρυνση της χορήγησης της ενισχυτικής δόσης σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό θα πρέπει να διατηρηθούν τα κριτήρια προτεραιότητας για τις πλέον ευάλωτες ομάδες, που χρειάζονται άμεσης προστασίας.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων είχε ήδη ανοίξει, μόλις πριν λίγες ημέρες και για τα άτομα άνω των 40 ετών, που σημαίνει πως η νέα εισήγηση αφορά ουσιαστικά τους 18 έως 39 ετών. Τη διεύρυνση του προγράμματος για όλους τους ενηλίκους είχε προαναγγείλει ουσιαστικά με δηλώσεις του, το Σαββατοκύριακο, και ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των νέων περιοριστικών μέτρων για την Όμικρον.

Θυμίζουμε πως ο αριθμός κρουσμάτων Όμικρον έχει ήδη ανέβει σε 11, από τα αρχικά δύο που είχαν εντοπιστεί το Σάββατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του NHS, το εμβολιαστικό πρόγραμμα χορηγεί περίπου 350.000 ενισχυτικές δόσεις ημερησίως, ήτοι περίπου 2,4 εκατ. την εβδομάδα. Όμως, στόχος είναι η αύξηση τους στις 500.000 ενισχυτικές δόσεις την ημέρα, με σκοπό έως τα Χριστούγεννα να έχουν χορηγηθεί τουλάχιστον τριάντα εκατ. δόσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα